Ragnhild

ragnhild1012

Har tillbringat natten hos Annelis mamma Raili och nu på morgonen åkte jag genom ett igensnöat landskap till Tidan för att lämna en del böcker innan jag fortsatte norr ut till Töreboda och kusin Ragnhild. Ni kan se henne på bilden ovan. Ragnhild har varit fantastiskt och besökt mamma och hjälpt henne på alla sätt vilket har känts underbart för mig som bott en bit ifrån. Hon bjöd på hjortköttbullar och sedan satt vi och pratade ett par timmar, något vi inte gjort på år och dag.

På vägen tillbaka till Mariestad stannade jag till i Hassle och hämtade mammas kläder och en del annat som hon haft med sig dit. Begravningsbyrån hade varit och hämtat henne och tydligen också tagit med sig de två tygdjuren som pojkarna gjort till mamma och som jag ställde intill henne i sängen igår. Det kändes bra. Nu får hon lite sällskap medan vi planerar för begravningen.

Efter att ha pratat lite med personalen åkte jag till Borgmästaregatan. Gick över till mammas granne Rune Fogelquist en stund och pratade med honom. han har det heller inte så lätt eftersom hans fru Elvi ligger på sjukhus med en svår och jobbig sjukdom. Satt också en timme hos Åsmans som hjälpt mamma med så mycket. Hon har verkligen haft fantastiska vänner.

Efter att ha städat undan en del saker i lägenheten kom jag iväg hem vid 17-tiden. Det var hyfsat väglag men lite moddigt här och var och olyckor både i Finnerödjabackarna och vid Arboga. Dessutom hamnade jag vid två tillfällen bakom en plogbil som inte gärna ville släppa om mig. Lyssnade på handbollsfinalen och ringde några samtal i mörkret.

När jag väl kom hem var klockan 20.30. Packade ur bilen och kramade om Anneli innan jag fick sätta mig till bords för att äta nyrullade köttbullar. Sedan blev det soffan med Anneli och ”The day after tomorrow” och en skinksmörgås, en stunds svar på mejl och Facebook. Men nu ska jag sova.

På vägen hem var det flera olyckor i det moddiga väglaget. Här en utanför Arboga.

olycka1012

Loading