Kyrkan

Vi tog oss ut genom snön från Ekby till Domkyrkan i Mariestad där vi besökte högmässan. Prästen, som också ska sköta mammas begravning, läste upp mammas namn bland dem i församlingen som gått bort. Det blev en fin högmässa även om bibelorden fick mig att undra varför i hela friden kristendomen är en så fördömande och arg religion.

Efter mässan gick vi till en restaurang i gamla Systembacken för att äta lunch med kusinerna och Raili. Ute snöade det som vanligt och det ligger verkligen drivor överallt på gatorna.

Annars har den här dagen varit en sorgens dag också. Ylva, som är en av mina och Annelis bästa vänner från Luleåtiden, har vakat över sin pappa ett par dagar på ett sjukhus i Umeå och i morse gick han bort. Både jag och Anneli hade långa telefonsamtal med henne och det kändes märkligt för både mig och Ylva att det bara var en vecka sedan hon ringde för att trösta mig.

Jag har också fortsatt att fixa en del praktiska saker i mammas lägenhet men mesta delen av kvällen var vi ute i Ekby och bara tog det lugnt. Inget ufoarbete (eller något annat arbete) så långt ögat når. Istället spelade vi kort, Chicago som traditionen bjuder, och jag lärde Kasper vad de fyra färgerna heter och vilket kort som är kung, dam och knekt. Det gäller att lära upp dem i tid. Nu gjorde han ingen avgörande insats i själva spelet utom möjligen att distrahera sin pappa så mycket att han fick ordentligt med stryk.

Här kan ni se Kasper när han delar ut kort.

kortkasper10

Loading