Armémuseum och Potter

armemuseum1107_03

Det är givetvis Andreas Ohlsson ni ser på bilden ovan och inte Harry Potter. Andreas står stadigt placerad framför sin arbetsplats Armémuseum dit jag och Anneli styrde våra steg i kväll för att vara med på en vernissage under titeln ”Vem äger bilden av historien?”. En visning som också bjöd på kall skumpa och goda jordgubbar.

Men innan vi hamnade hamnade där så har jag fortsatt mitt evighetsarbete med att fixa till gamla Worddoukent så att de ska bli läsbara i den senaste versionen men också att ringa runt och tigga pengar till vår Norrlandsexpedition. Fick in 700 kronor i dag men så ringde jag inte så många heller.

Fokus för dagen låg annars på resan till Storbritannien senare i september där den bildbyrå som Hilary och Mary grundade har använt min bild av dem på sin sajt i dag. Det känner jag mig extra stolt över. Andra som skriver om Hilarys död är tidskriften The Skeptic. Men det är givetvis planerna på en ny resa till England och Wales som varit viktigast. Nu gäller det att börja boka in folk så att de är hemma när vi är där. Annars är det ju knappast någon större idé att åka dit. Så jag har ringt och pratat med min gamle vän Paul Fuller som jag jobbat mycket med när det gäller undersökningar av cirkelfenomenet. Paul och jag har vandrat i åtskilliga sädesfält tillsammans. Men vi har också jobbat tillsammans med undersökningen av den senare som bluff avslöjade ”obduktionsfilmen från Roswell”. Nu var det 17 år sedan vi träffades IRL och inte bara på telefon och via mejlen.

Jag har också pratat med Fran Copeland i Contact International vars hela ufoarkiv vi nu har skannat på AFU. Ett stort tack till Leif Åstrand för det arbetet. I september är det meningen att vi ska lämna tillbaka originalen plus att Contact ska få det hela digitalt. Mejlen har också kommit till nytta då jag haft ett utbyte med Janet Bord i Wales som vi ska besöka och hämta några lådor med ufomaterial från. Också det ett kärt återseende även om det inte var mer än ett par år sedan sist.

Jag skriver ju också en återkommande spalt för UFO Matrix, en brittisk ufotidskrift som tidigare skötte av Philip Mantle men som från och med nästa nummer tagits över av Malcolm Robinson. Malcolm skrev ett mycket vänligt och uppskattande mejl till mig sedan jag svarat att jag givetvis kommer att fortsätta skriva för dem också i fortsättningen. Svensk ufologi står högt i kurs i Storbritannien.

Framåt eftermiddagen tog alltså jag och Anneli pendeln in till stan och sedan tunnelbanan och apostlahästarna till Armémuseum för vernissagen där vi träffade Andreas. Där fick vi lyssna till ett par presentationer och sedan kikade vi på Elisabeth Ohlson-Wallins tre fotografier av tre kungligheter vars sexuella hemvist kan diskuteras: Drottning Kristina, Karl XII och Gustav III. Utställningens syfte var att visa på hur historieskrivningen inte sällan blundar för obekväma fakta och hur de som bryter normen får skriva sin egen historia om de ska höras.

En av talarna,Emil Åkerö, träffade vi också på framför det jättefotografi som ni kan se på bilden här nedan. Vi pratade en stund och sedan tog jag en bild av honom framför sig själv utklädd till drottning Kristina på Elisabeth Ohlson-Wallins bild på drottningen och hennes kärlek.

Efter att ha träffat Andreas och fått en på tre man hand guidad tur genom 1900-talets svenska krigshistoria skildes våra vägar. Jag och Anneli drog vidare till Sergel vid Hötorget för att se den absolut sista Harry Potter-filmen. På väg dit blev det en snabbhamburgare på McD då också Steve Sandström passade på att ringa för att rapportera utfallet av hans möte med en dykare i Kiruna i dag. Dykaren kommer att bli en av hörnpelarna i den expedition som UFO-Sverige förbereder nu i september. Återkommer om detta.

Harry Potter var rätt bra tyckte vi båda. Ett värdigt slut på en lång serie böcker och filmer. Kanske kändes det lite knepigt med de allra sista scenerna men det får vi väl överleva. Lite kul i alla fall mitt allt det mörka som denna den sista rullen rör sig genom från första till nästan sista rutan.

På väg hem ringde vi Niklas som har det bra men lite regnigt på lägret. Ska bli skönt att få träffa honom nästa helg. Markus å sin sida hade sänkt sig i dag igen. Hans handikapp rasar just nu.

Anneli och Andreas minglar på vernissagen på Armémusem.

armemuseum1107_01

Emil Åkerö är också mannen som klätt ut sig till drottning Kristina på Elisabeth Ohlson-Wallins bild i bakgrunden.

armemuseum1107_02

Mary Evans Picture Librarys hemsida i dag.

mepldump110729

Loading