Derby och London

omarandclas2011

Vi gick upp tidigt för att hinna äta frukost med Dave, Carolyn och Joe innan vi drog söder över mot Derby för att träffa Omar Fowler på The British Legion Club där han är medlem sedan sin tid om den brittiska flottan. Omar var en trevlig bekantskap som vi inte hade träffat vid något av våra tidigare besök här i Storbritannien.

Omar känner givetvis till AFU och det arbete vi gör men hade inte insett hur intresserade vi är av brittiskt ufomaterial, något som är ganska vanligt att de vi möter inte har tänkt på. Vi är tydligen dåliga på att berätta om detta så att alla förstår. Nu tog det bara en stund innan han erbjöd sig att plocka ihop ett antal lådor med gammalt ufomaterial för oss nästa gång vi kommer över och jag har en känsla av att Omar har mycket som står och samlar damm på vinden. Bland annat en del intressanta bandinspelningar och en klippsamling, vilka han lovade oss.

Omar själv samlar inte damm trots att han är rätt gammal och haft en hel del hälsoproblem. Han intervjuas av både radio och teve och ger fortfarande ut sin tidskrift Ovni. Dessutom håller han regelbundna månadsmöten med sin ufogrupp just här på klubben. Ufointresset är gammalt och redan 1967 bildade han Surrey Investigation Group on Aerial Phenomena (SIGAP). Han har också verkat som nationell samordnare för Bufora.

Mötet på The British Legion Club blev mycket lyckat och kontakten med Omar kommer med all säkerhet att visa sig värdefull.

Nästa anhalt blev John och Judith Rimmer i London där vi bara stannade några timmar för att prata lite och plocka upp några kassar med material som John skänker till oss. Judith berättade några hemska historier om hur unikt material kan förloras för eftervärlden, inte bara inom ufologin. En lokal historiskt intresserad hade dött och släktingarna ställde en container utanför och kastade allt: böcker, klipp och unika saker som rörde områdets historia.

Efter prat och te lastade vi en del över två meter långe John i bilen och körde några kilometer till Kew för att äta middag med Wendy Grossman från tidskriften Skeptic och för att träffa Ian Ridpath, astronom och skeptiker. Jag berättade om vårt arbete och visade bilder. När Ian bad mig att berätta om några fall som vi inte kunnat finna förklaringen på blev det alldeles tyst medan jag drog några exempel.

Framåt midnatt var vi åter hemma i Benson efter en lång dag. Men sängen fick vänta och vi började packa en del av det vi haft med oss i bilen i lådor så att de kan plockas upp av Schenker.

Carolyn och David utanför bostaden i Sheffield.

carolynanddavid2011

John Rimmer och hans hustru Judith (expert på John Dee) tittar på några spännande bilder.

johnandjudith2011

Astronomen Ian Ridpath.

ian_ridpath110924

Wendy Grossman, The Skeptic, bjöd på middag.

wendy_grossman110924

Loading