Stenar och Southampton

addington110925

Direkt på morgonen åker vi till den brittiska ufoorganisationen Buforas ordförande Matt Lyons i Tunbridge Wells söder om London. Det är åter en strålande dag med sol och över tjugo grader varmt.

Matt tog emot oss med en låda videoband från olika Buforaaktiviteter och vi lämnade en hårddisk med allt material som Leif och compani på AFU skannat och digitaliserat. Matt blev mycket nöjd och är beredd att rekommendera oss för alla som han kommer i kontakt med. Innan vi lämnade honom fick vi dessutom en sånguppvisning av ettåriga chihuahuan Calista som ylade i takt (nåja) med en youtubevideo av en operasångerska. Jag fångade det hela på film för framtida forskning.

Efter detta visade Matt vägen till en fantastisk neolitisk stensättning i Addington inte långt från orbitalen. Stenarna stod två och en halv meter höga och var betydligt äldre än Stonehenge. Inte så många har sett dem eftersom de står inne på en privat tomt dit vi fick tillträde genom en låst grind av den trevliga damen som bodde där.

Damen visade sig också vara en bra guide och berättade stenarnas historia medan vi lyssnade och frågade. Vi fick också vandra genom dem utrustade med vinkelpinnar vilket inte blev någon större framgång, de for mest hit och dit utan något närmar mönster och helt olika för oss alla. På bilden ovan kan ni se Håkan slå sig ned i en soffa framför de mäktiga stenarna.

Vi hann faktiskt med också ytterligare en vacker stensättning vid Coldrum innan det blev lunch på puben The George i West Malling där vi bjöd Matt på mat innan det var läge att ta orbitalen vidare mot vägen ned till Southampton och Steven Gerrard som väntade med en mycket fin donation i form av originalinspelningar, böcker och en hel del annat.

Sista stoppet för dagen var vår gamla vän från cirkelfälten Paul Fuller som bor i anda änden av Southampton och där stannade vi också för natten. Paul har en fantastisk samling cirkelmaterial som berättar fenomenets historia från insidan, men den är han ännu inte beredd att skiljas från – ännu. ”Men ni kommer att få allt”, säger han. Däremot fick vi lite böcker, tidskrifter och hans del av Channel Island-fallets utredning med oss direkt.

Matt Lyons plockar ned en låda med videoinspelningar från vinden som nu ska till AFU.

mattlyons110925

Håkan testar vinkelpinnarna utan större framgång.

vinkelpinnar110925

De viktigaste av de så kallade Coldrumstenarna står fortfarande efter fem tusen år.

coldrumstones110925

The George hade fina fish and chips. Och mycket god ale.

georgepuben110925

Steven Gerrard i Southampton donerade många fina saker till AFU.

stevengerrard110925

Paul Fuller bjöd på mat och trevligt prat plus övernattning.

paulfuller110925

Loading