Vallentuna i DN – och snart i Aftonbladet

vallentunaettadn
I dag publicerade DN så mitt långa reportage om Vallentunavågen. Och det blev till och med en liten hänvisning med bild på förstasidan – som ni kan se här ovan. Inte illa. Reaktionerna har varit mycket positiva, inte minst på jobbet där flera kommit fram och sagt att det är kul att läsa om sådana här saker också i DN. Har fått några mejl från läsare som sett saker själva även om ingen av dem har varit särskilt uppseendeväckande.

Hillevi Andersson, som är mitt fokus i artikeln (och som dessutom fyller år dagen till ära!) ringde och var mycket nöjd, vilket är viktigt. Och även Aftonbladet har hört av sig för en intervju och gjorde dessutom ett besök hos Hillevi under eftermiddagen. Så där blir det också en artikel någon av de närmaste dagarna, dock inte i morgon.

Och har ni inte läst artikeln tidigare så finns den här på nätet också.

Fredag betyder också att det är fredagsfika på jobbet och i dag innehöll den också lite information från redaktionschefen. Bra tillfälle att få sådant! Satte mig sedan med Johanna, som är teveredaktör på DN och gick igenom planerna för den kommande serien som vi ska göra tillsammans. Efteråt hann jag springa ned på DN:s textarkiv som ligger tre våningar under jord tillsammans med Björn som visste var man kunde låna nyckeln. Där lånade jag en del originalartiklar som ska filmas som illustrationer till serien.

Det blev en ganska lugn men lång kväll där den mest intressanta artikeln jag skev var om hur många flygplan som försvunnit spårlöst sedan 1946. 94 stycken. Inte så få alltså. Men det malaysiska planet är utan konkurrens det med flest människor ombord. Om det nu är spårlöst borta förstås. Det kan ju fortfarande hittas. Läs gärna artikeln.

Sent på kvällen fick jag tag på svensken som tidigare i veckan greps av den ryska säkerhetstjänsten FSB och intervjuade honom. Klar med artikeln först 01 efter att han velat läsa. sedan ett antal mejlutbyten för att jag skulle få med de bitar jag tyckte var viktiga och han skulle få ta bort en del som han var orolig för. Artikeln finns här.

Maten intogs på La Barca i sällskap med såväl Staffan som Nisse Palmgren som satt där när vi kom. Trevligt att träffa fler arbetskamrater.

Hem åkte jag efter 02. Hämtade upp Toyotan på vägen eftersom Niklas lämnat den vid infartsparkeringen i Barkarby och är ute på stan och roar sig i natt.

Undertecknad på plats i textarkivet.
cstextarkivet140321

Loading