Månkamera och flygplan

Sov rätt länge tills jag väcktes av alla telefonsamtal mellan Anneli och hennes mamma. Melodikrysset brukar se till så att hela huset vaknar… När jag väl kom upp så var Anneli på väg ut för att träna och jag fick ta hand om korvkokning till mig och pojkarna. Men medan jag stod och fixade korv och mos så åt jag några kalla tunna revbensspjäll – som jag älskar – och var nästan mätt när det väl blev dags för mat. Så kan det gå. Fast två korvar med mos och bröd slank i alla fall ned.

Har hunnit sitta en stund vid datorn och fixa bilder som Aftonbladet ska ha till sin artikel om ufo nu på måndag. Svarade på några brev också och sorterade in lite papper i pärmar. Ett ständigt pågående arbete. Och så skrev jag en recension på boken ”Bakom magin”, som handlar om hur man blir en häxa, för Bibliotekstjänst. Säkert bra om man vill bli häxa, lite märklig om man inte ska det.

På jobbet skrev jag en blogg om allt som flyter omkring i havet och som kan ställa till det när man ska leta kraschade flygplan. Man blir ju lite lätt frustrerad över alla blindskott som ständigt dyker upp i sökandet efter MH370.

Jag skrev också en artikel om att en Hasselbladskamera som var med Apollo 15 till månen och tillbaka såldes på en auktion i Wien i dag för nästan fem miljoner kronor. Låter mycket men det är ett mycket ovanligt föremål så egentligen är det nog ett kap – för den som har riktigt mycket pengar över att slösa med.

När jag inte skrev om flygplan och månkameror, och en hel del annat som sjukdomar och elände i Afrika, så satt jag en stund på Lilla Asien med Staffan där vi intog buffé i dag. Buffén där är inte jättebra men ibland kör vi den ändå.

Och liksom de senaste dagarna blev jag kvar på jobbet till 02 eftersom jag håller på och gå igenom eposten.

Loading