Belgisk låda kom fram

halletmarc1411nn
I dag kom en låda med ufomaterial från Marc Hallet i Belgien. Större delen upptogs av tidskriften BUFOI, Belgian UFO Informations men där fanns även lite annat med Adamskianknytning. BUFOI gavs ut under May Morlets redaktörsskap (hon blev May Flitcroft efter att ha gift sig) och hade en klar Adamskiprägel. May själv var en av George Adamskis medarbetare och också en person som Marc Hallet kom att jobba tillsammans med under flera år.

I lådan, vars innehåll nu ska till AFU, fanns också en del mycket sällsynta häften där Marc Hallet översatt Adamskis frågor och svar och Kosmisk filosofi till franska. Häftena finns bara i några få exemplar.

Vaknade alldeles för tidigt, strax efter 08, och kunde inte somna om så det var bara att gå upp långt innan klockan ringde. Efter en stund ringde Anita, en ufoobservatör som jag intervjuade i början av 90-talet, och undrade om vi inte kunde ses. Hon hade mycket att berätta om saker som hänt efter hennes och kamratens observation. Och visst, det vore trevlgit men jag har så himla ont om tid när det gäller att åka och träffa folk. Får se när det kan bli möjligt.

Eftersom jag hade några timmar kvar till badmintonen så satte jag mig vid datorn och svarade på några brev, plockade undan i köket och fixade lite smått och gott. Sedan var det bara att ta sig till Spånga där Stefan väntade.

Den här gången var det dags att köpa ett nytt klippkort så 550 kronor hamnade på annan plats än i min plånbok. Men slantarna var väl investerade eftersom jag knep första set med 15–13 i ett set som påminde om så många vi spelat genom åren. Alltså, det svängde hit och dit, fantastiska bollar avlöstes av nätservar som man inte trodde var möjliga och långa slagväxlingar där inte alltid bäste man fick vinna. Lyckades faktiskt vinna också andra set (och därmed matchen) med 15–9 för att ge Stefan vinsten i sista med 13–15.

Nej, några set ges sannerligen inte bort. Det var strid på kniven långt bortom alla kakelplattor. Nu står det i alla fall 12–12 i matcher.

Klockan 13 ringde Joanna Rose från tidskriften Forskning och Framsteg och intervjuade mig om min nya bok. Och det är ju ett sammanhang jag gärna förekommer i. Intervjun var bra och sympatisk. Senare på kvällen blev jag mejlintervjuad av en elev på Strömbäcks folkhögskola – om ufo.

Den lilla kometlandaren Philae verkar ha fått nos på en del organiska molekyler i kometens atmosfär. Något jag kommenterade i en blogg i kväll. Om det visar sig att de första resultaten håller så är det en mycket viktig upptäckt.

Matrasten gick till La Barca där Staffan tog en Husets toast och jag en Fish’n Chips.

Har fortsatt att läsa i Anders Leopolds bok om Friedrich Jürgenson och hunnit fram till sidan 65 av de 269, så det återstår en hel del. För oss som läst böcker och artiklar om denne man som sa sig ha fått in de dödas röster på rullband så är det en intressant bok att ta del av.

Såg en spännande film från Sibirien där vad som verkar en stor bolid lyser upp himlen. Titta gärna! Filmen togs den 14 november med en bilkamera.

Loading