UFO-Aktuellt på väg och kstrimmor

berndb1411n
I går packade Håkan, Mats, Gunnar och Irene UFO-Aktuellt i Västerås så snart är nummer tre på väg ut till prenumeranterna. I dag kom Bernd Bartosch hem till mig och hämtade de 230 exemplar som ska distribueras till Presstops kunder. Så nu är nummer 3 äntligen på väg till dem som ska ha resultatet av våra vedermödor.

Spå här års är det också dags för ett av våra vanligaste misstolkningsfenomen, kondensstrimmor från flygplan. När solen står lågt vid den sydvästra horisonten och himlen råkar vara klar (inte så vanligt) så belyses de vita strimmorna efter högtflygande plan när de flyger fram över himlen. Något som läsarna av Västerbottens-Kuriren blev varse i dag. I en artikel diskuteras en bild tagen av en läsare tidigare i dag, en bild som uppenbart visar en kondensstrimma från ett flygplan. Något som jag ringde redaktionen och berättade. Nu blev det lite fel trots allt och strimma blev till dimma men jag tror nog att andemeningen i vad jag sa har gått fram i alla fall.

VK: ”Mystiskt ljusfenomen över Obbola”
VK: ”UFO-Sverige förklarar”

Innan jag kom mig iväg till jobbet satt jag vid datorn en stund och mejlade kollegor i Storbritannien. Bland annat Bob Rickard som var på besök på AFU i veckan som gick. Bob planerar en artikel om AFU i tidskriften Fortean Times och jag erbjöd mig att hjälpa honom med bilder.

Det blev mat i all hast tillsammans med Markus sedan Niklas tagit bilen för att hjälpa mig med ett ärende på stan.

På vägen in till jobbet fortsatte jag att läsa i Jürgensonboken och har nu kommit till sidan 106. Och jag fortsätter att läsa den med stort intresse.

Efter ett intressant veckomöte på DN.se så var det bara att kasta sig över tangentbordet och det blev rätt mycket gjort under kvällen.

Framåt kvällen fick jag också texten från den intervju som Joanna Rose på Forskning och Framsteg gjorde med mig i går. Den var alldeles utmärkt och nu fick jag chansen att pusta på texten så att det kändes som att det var jag som svarade. Vi blev båda nöjda och hoppades att den inte behövde strykas ned mer. När den kommer vet jag inte riktigt men sannolikt i nästa nummer.

Staffan och jag gick sedan till Lilla Asien och inhandlade kvällens mat. Jag Hoisinanka (ingen överraskning) och Staffan Biff med lök (ingen överraskning). Och vi hade en trevlig pratstund över maten i vanlig ordning. Senare under kvällen blev det en pizzabit också.

Har ägnat en stund åt att diskutera en påstådd ufobild (linsreflex) på Facebook också. Det är så mycket sådant som bara läggs ut. Min åsikt är att alla borde gå UFO-Sveriges kurs i misstolkningar. Då vore detta ett betydligt mindre problem.

Loading