SLA och Böckernas hus

image
Gick upp samtidigt som Niklas i morse och åt gröt och sedan åkte vi till Skaraborgs Allehanda där han jobbar som vikarie. Där träffade jag Niclas Lindstrand som gör sina sista dagar som chefredaktör innan han flyttar till Malmö.

Nic bad mig hålla en genomgång av dagens tidning på morgonmötet vilket jag gjorde och då passade på att ta upp en diskussion om papperstidningen och nättidningen och hur framtiden ser ut för dem. Många frågor och en bra diskussion.

Större delen av förmiddagen har jag ägnat åt att hjälpa Nic med att köra böcker till Böckernas hus i Tidan eftersom han måste tömma en del av sin samling inför flytten. När jag kom tillbaka till Skövde tog jag en dubbel special på Mode Grillen (ja, de kan inte skriva ihop) som var rekorddyr (82 kronor med dricka) och inte särskilt bra.

Satte mig sedan på Nics rum på SLA och jobbade med UFO-Aktuellt några timmar inna vi båda åkte hem till honom och fortsatte packa böcker, filmer och serier som jag packade in i min bil. Men vid 15-tiden drog vi till Nics mamma, som är sjuk i reumatism och har mycket svårt att gå för att prata bort en stund – och det blev riktigt trevligt för damen har skallen i full gång.

Strax före 17 lämnade jag Nic på Wallermans på Mariestadsvägen där vi skulle äta en bit och åkte till SLA för att plocka upp Niklas. Sedan lät vi oss väl smaka och Nic var snäll nog att låta mig äta en bit av hans pizza också då min fläsknoisette tog slut. For old times sake 🙂

Men innan klockan blev 18 sa jag hej till min Niklas och körde hem Nic till sig innan jag siktade norr ut mot Tidan för att lämna ytterligare några flyttkartonger med böcker och annat för Peter att gå igenom och värdera. Det är alltid trevligt att träffa Peter som fått ont i ryggen den stackarn. Det kan jag känna igen. Det var inte länge sedan jag inte själv kunde ta på mig strumporna.

Men sedan styrde jag mot Stockholm och kom fram 22.00 efter att ha pratat i telefon ganska mycket längs vägen, bland annat med Annelis mamma som alltid är trevlig att ringa till. Alltid skönt att komma hem, packa upp och sätta sig i soffan och ta en kall öl.

Niklas på sitt arbetsrum på SLA.
niklassla150929
Och Nic på sitt – i morgon slutar han.
nicslutar150929

Loading