Dansk teve, AFU och P4 Extra

tre160223afu
Så har jag tillbringat större delen av dagen i sällskap med ett danskt teveteam, som ni kan se i form av fotografen Balthazar Hertel, researchern Cathrine Herting och reportern Michael Jeppesen på AFU för att filma några scener med oss för ett program i Danska DR2 om ufo som sänds i höst. Jag fick vandra runt och berätta om vad vi gör och om våra samlingar medan Anders Liljegren och Carl-Anton följde med.

Teamet var givetvis mest intresserat av de danska rapporterna som vi kikade lite extra på.

På vägen ned ringde P4 Extras producent Martin Svenningsen (som jag känner sedan min tid i Skaraborg) och en halvtimma senare intervjuade Erik Blix mig om Apollo 10-ljudet som jag bloggade kort om i går. De spelade in intervjun medan jag körde och sände den senare under dagen. Ni kan höra intervjun med mig 1,44:30 in i programmet under den här länken. Den här gången presenterades jag kort och gott som journalist och författare. Man vet aldrig vad man blir.

Lunchen intogs på Café Swartz vid biblioteket i Norrköping och eftersom det var tisdag blev det raggmunk med fläsk i god ordning. Anders, Carl-Anton och jag fick sällskap av Håkan Blomqvist och av Tobias Lindgren så vi hann ha ett litet lunchmöte om bland annat UFO-Sveriges nya webbplats som Tobias sliter med. Och så får man ju backa på restaurangen! Bara det!

Jag hade bilen full med kassar, tjugo stycken där Carl-Anton fyllde på med ett par, med böcker, tidningar och en massa andra saker som skulle till AFU också. Nu får vårt biblioteksgäng lite att jobba med igen. De har ju i princip betat av allt nu. Men, i London väntar flera tusen böcker på att skeppas hit så när vi väl får tid att skicka dem så blir det fullt jobb för de bokansvariga igen.

Slog en signal till min före detta arbetskamrat, numera duktig Viralgranskare på Metro, Åsa Larsson som uppnådde den anmärkningsvärda åldern av 36 år i dag. Min och Annelis lilla present till henne var en videohälsning som ni kan se på Youtube. Och om någon undrar över min Maomössa så är den ett litet internt skämt eftersom jag visade bilder från min Kina resa för 30 år sedan när vi sågs senast och Åsa gillade en bild på mig med just den mössan på när jag var på Kinesiska muren.

Om ni vill se den här i bloggen så ligger filmen längst ned på sidan.

På vägen hem från Norrköping ringde jag Mathias Larssons pappa för att höra om det har hänt något i sökandet efter hans son. Och nu är det klart att polisen ska söka på torsdag. Bara att hoppas att de hittar honom. Vi är många som vill veta vad som har hänt.

I dag stod det klart att ”Ghost Rockets” kommer att gå att se redan de 6 mars på SVT Play. Alltså fyra dagar innan det blir premiär i vanlig teve. Och när jag kom hem från min lilla utflykt så satte jag mig och skrev ihop ett antal Twitterinlägg på engelska som ska användas för att göra reklam för en särskild sajt där alla spökraketdokumenten kommer att läggas ut och dit allmänheten kan gå för att läsa och för att hjälpa oss att lösa gåtan.

I morgon ska jag försöka hinna spela in en film som ska gå till samma projekt.

Har också hjälpt vännen Hasse P i Göteborg med lite bilder och en film som jag tog när vi klättrade i ”Karl XII:s klyfta” i somras. Det lilla äventyret ska ju bli en film (i all sin enkelhet) och Hasse och Anders som jobbar med den ville ha några stillbilder.

Fick en del fina böcker och tidskrifter av Carl-Anton i dag också. Två av böckerna ingick i serien ”Sällsamheter…” och jag hade ingen av dem sedan tidigare. Tidskrifterna var från månlandningen 1969 plus att jag fick en del annat kul, bland annat en del frimärken. Man tackar!

Cathrine Herting och Michael Jeppesen fördjupar sig i det danska rapportmaterialet som finns på AFU.
CathMichAFU1602
Och så blev det givetvis lite turistbilder framför den danska samlingen.
photop160223

Och efter att ha fått ytterligare två böcker i serien ”Sällsamheter…” av Carl-Anton ser nya listan över vad jag har ut så här:
Sällsamheter i Bergslagen.
Sällsamheter i Blekinge.
Sällsamheter i Bohuslän och Dalsland.
Det sällsamma Dalarna.
Gotlands sällsamheter.
Sällsamheter i Halland.
Sällsamheter i Helsingborg.
Sällamheter i Jämtland.
Sällsamheter i Medelpad.
Mälardalens sällsamheter.
Sällsamheter i Norrbotten, Kustlandet.
Sällsamheter i Siljansbygden.
Sällsamheter i Skåne.
Sällsamheter i Småland Del 2.
Sällsamheter i Stockholm.
Sällsamheter i Stockholm – innerstaden.
Sällsamheter i Stockholms skärgård (Roslagen).
Sällsamheter i Stockholms skärgård (Södertörn).
Sällsamheter i Södermanland.
Sällsamheter i Tornedalen.
Sällsamheter i Uppland Del 1.
Sällsamheter i Uppland Del 2.
Sällsamheter i Västerbotten.
Sällsamheter i Västergötland Del 1.
Sällsamheter i Västergötland Del 2.
Sällsamheter i Västerås.
Sällsamheter i Västmanland.
Sällsamheter kring Vättern.
Sällsamheter i Örebro.
Sällsamheter i Östergötland Del 1.
Sällsamheter i Östergötland Del 2.


Och om ni undrar om det är samma mössa på filmen och på bilden från 1985 så är svaret ja. En selfie på Kinesiska muren. Det är samma kille också även om det kanske kan vara svårare att förstå.
maomossankinamurencs

Loading