Lake Powell och Regnbågsbron

familjen1606rain
Ska man få se något här i världen så går det inte att ligga i sängen och dra sig så vi hade satt klockan på 05.30 för att hinna duscha, äta lite frukost och packa för att vara i Lake Powell Resort klockan 07.

För i dag hade vi bokat platser på en båt som skulle komma att ta oss upp längs Coloradofloden som just här heter Lake Powell och är en reservoar. Hotellets frukost hoppade vi för var sin yoghurt på rummet och sedan riktig frukost på båten.

Det skulle bli en riktigt fin dag med sol och temperaturer över 30. Vi blev en ganska liten grupp med 24 personer som satte oss på övre däck medan vår kapten tog oss ut genom en liten kanal som ledde ut till den stora floden där mäktiga klippor omgav oss medan vi under ett par timmar tog oss öster ut mot målet för resan – Regnbågsbron.

Ännu en ”arch”, kanske man kan tycka. Men inte riktigt. Regnbågsbron är den kanske vackraste av alla bågar och dessutom den längsta. Den är bred så att två bilar skulle kunna mötas ovanpå den – om nu någon skulle lyckas få upp den dit.

Vägen in från själva dammen går genom en smal och slingrig kanal, som en krokig fjord, där bergväggarna är nära och atmosfären förändras när båten kommer in i den här delen av floden. Mäktigt.

Båten lade till en knapp kilometer från Regnbågsbron och när vi gick i land såg vi hur båten mötts av ett tiotal stora fiskar. Liknade karpar men vad vet jag.

Vägen mot målet var betydligt enklare än när vi gick de drygt två kilometerna i uppförsbacke till The Delicate One i The Arches härom dagen. Nu handlade det om en betydligt slätare stig med bara några få backar. Dessutom var en stor del av stigen i skugga så när man väl skymtade den vänstra delen av bågen var det bara fem minuter kvar till den och hela vägen gick att gå på lite drygt en kvart.

82 meter lång och 88 meter hög tar den andan ur en besökare. Indianerna anser den helig och vi besökare har ombetts att inte gå under den eller klättra upp på den. Och att klättra upp, den saken var aldrig aktuell! Verkar minst sagt svårt och farligt. Vi stannade helt enkelt där vi såg bågen bäst.

Jag passade på att filma lite också, det är ju inte så ofta man kommer hit. Och när kaptenen och en av de andra på båten också dök upp så pratade vi en stund med dem – och överraskade kaptenen med att hon faktiskt har en båge som symbol på sin Utah-plåt på bilen. Något hon inte hade en aning om.

Jag plockade fram bilder både på The Delicate One och på en nummerplåt jag fotade för några dagar sedan så att hon fick se. Många glada skratt i solen blev det.

Resan hem gick via ett stopp på Dangling Rope Marina där jag hittade en intressant astronomibok som jag investerade i, The Boundless Universe, som handlar om några av de största teleskopen plus en massa annat. Boken kom ut i år och känns fräsch.

Som det ofta blir när en båtresa vänder hemåt satte sig de flesta under taket en trappa ned, lätt trötta på solen, och så blev det för oss också. Men efter ett tag så satte sig Niklas och Markus där uppe i alla fall.

Jag och Anneli var lite mindre frikostiga med tiden där uppe men väl i land hämtade vi våra badgrejor och gick ned till sandstranden för att ta ett dopp. Ingen större trängsel där förutom ett sällskap som inte höll koll på sina barns skräp. Svenskar som vi är plockade vi med oss diverse flytande plastflaskor och muggar som kom åt vårt håll och såg till att de hamnade i soporna.

Grabbarna hade kul med stå på händer-tävling och kasta macka-dito. Jag och Anneli tyckte mest att det var skönt med lite svalka.

Nöjda packade vi in oss i bilen och startade två och en halvtimmesresan mot Flagstaff. Och där bor vi i natt. Rodeway Inn ligger i södra delen av staden som har närmare 70.000 invånare. Som så ofta den här resan delar vi rum med pojkarna vilket är trevligt. Teven brukar knäppas på rätt snabbt och nu var det Giants mot Dodgers som fångade vårt intresse ett tag. Men vi har också konstaterat att vi har ESPN och därmed kan se Sverige mot Irland i fotbolls-EM i morgon klockan 10.

Glada över det beskedet gick vi tio meter över till Burger King och slog till med kvällsmat. Ingen lyx precis men det passade oss perfekt i kväll. Men man kan inte undgå att notera att de storlekar på läskmuggarna som vi kallar ”Stor” är en typisk ”Mellan” här medan den stora är enorm.

Ett 10-pack med nuggets kostar 1,49 dollar. Så vi köpte två till efterrätt!

Kvällen blev lugn framför teven och datorn. I morgon väntar meteorkratern!

Vägen in mot kajplatsen kantades av klippor.
vagenin1606arch
Så här kan det se ut – Markus poserar.
markusbage1606rain
Och utan en massa folk.
bagen1606helautan
När vi kom tillbaka i hamn blev det bad.
badarecolor1606
Markus intressanta golfsolbränna.
markfot1606bage
Samlade på Burger King. Niklas imponeras över sin jättestora läsk.
bking16cs06flag
Undertecknad på väg ut från vår grannrestaurang här i Flagstaff.
bking1606cs
Markus får hjälp av Niklas att ta en sticka ur foten.
bojsen1606sticka

Loading