Nya värmen in i huset och Örebro

varmeinstallat160623
I dag klockan 08 hade vi väntat att firman som ska installera våra värmeväxlare skulle vara på plats men när jag ringde 08.30 kunde jag inte få något vettigt besked. men strax därpå dök den trevlige teknikern upp och då fick jag veta att på hans arbetsorder stod det 09 trots att vi alltså kommit överens om 08 med hans chef.

Över huvud taget är det inte mycket ordning på hans chef och den vd som sålde in systemet till oss. För när teknikern kom såg han frågande ut och konstaterade att detta inte alls var en ”normal installation” som han fått veta eftersom sådana bara görs i trähus och vi har betong och tegel. Vilket kräver andra redskap.

Dessutom var killen ensam och sa direkt att han inte skulle hinna detta på en dag trots att jag var utlovad det och vd-killen sagt att det skulle komma två man. Jag ringde vd:n och berättade hur lite imponerad jag var men han fattade inte att det var hans ansvar utan skyllde på underleverantörerna. Osnyggt och oproffsigt.

När teknikern lämnade oss framåt 15-tiden så bestämde vi att ses igen klockan 08 på måndag då han ska göra klart det sista. Inte heller han var särskilt imponerad över hur det hela hade skötts. För trots att jag bokat tiden för över en månad sedan hade han fått sin order så sent som i går vilken dessutom var delvis felaktig och inte innehöll uppgifter om hur långa sträckor som kablar och annat måste dras vilket gjorde att han fick chansa när han tog med sig kablage och annat.

Sedan var det det där med getingarna som Nomore var här och bekämpade i går. Trots att de tog bort boet och sprutade höll sig ett gäng på 15-talet ilskna getingar kvar under bordet där boet suttit och en av dem hade mage att sticka mig i foten när jag gick ut och schasade på dem. Så det blev nytt samtal Nomore som trots att de har häcken full i dessa dagar lyckades få hit en kille som sprutade ihjäl de sista och såg till att det inte längre fanns någon del av boet kvar under bordet.

Eftersom Markus ska ta hand om huset under vårt midsommarfirande i Örebro och ska ha hit kamrater för att grilla i morgon och då tänkt sitta på verandan så ville vi få det gjort.

Anneli och jag tog en tur till Jakobsberg för öl- och vinhandling plus mat och lite annat. Jag passade på att slå en signal till Peter på Böckernas hus också eftersom jag tänkte lasta i några kassar böcker då vi ändå ska ned till Mariestad på söndag. Vi har också dragit igång nya frysen i dag och den verkar funka finfint!

Men sedan åkte vi och hämtade Ylva i Vällingby och styrde kosan mot Claes och Åsa i Örebro. Och där ska vi fira midsommarhelgen.

Kvällen bestod av god lax, trevligt prat, goda viner och öl plus en Springbank Cask Streangth framåt sena kvällen.

Clara, Anneli, Ylva, Åsa och Claes.
orebro160623
Och den 58-procentiga Springbanken.
springbank1606

Loading