Midsommarafton i Örebro

rebrosolenfyra1606
Så blev det midsommarafton och solen kom faktiskt fram till slut. Efter en molnig förmiddag så tittade den gula skivan fram och det blev riktigt varmt. Vi – undertecknad, Claes, Åsa, Anneli och Ylva – startade med frukost och sedan sill och potatis med Annelis underbart goda silltårta och vår brantevikssill tillsammans med en rad olika sillar, smarrig färskpotatis och snapsar som kylts till rätt temperatur på verandan.

Egentligen hade vi tänkt att gå till ett midsommarfirande några kilometer bort men tiden gick och vi hade det bra ändå så vi blev helt enkelt kvar hos Claes och Åsa. Vilket var lika bra.

Och vad roade vi oss med om inte med krocket! Något jag inte spelat på år och dag. Inte vann jag men jag är nöjd i alla fall. Och sedan blev det en stenhård match mellan tjejer och killar i boule där jag och Claes vann stort i första matchen men där tjejerna tog hem andra med minsta möjliga marginal.

Vi hade också en minst sagt udda gissningstävling då Åsa plockade fram närmare 30 olika specialredskap från sina kökslådor som vi skulle användningsområdena för. Inte lätt, det kan jag säga. Anneli fick faktiskt ihop 9 poäng, jag 5 och Ylva 3. Och det var vi alla nöjda med. För det är inte varje dag som man får se en ostronöppnare, äggsnoppare eller olivkärnare, och då nämner jag bara de enklaste som jag just nu råkar komma ihåg.

Sent om sider, efter allt spelande och tävlande körde vi igång grillen med tournedos, majs och aubergine. Och ett gott rödvin till.

När det obligatoriska midsommarregnet drog in under 25 minuter, med åska som fina ljud och ljuseffekt, så satt vi tryggt under verandataket och avnjöt allt det goda. Och där blev vi kvar till midnatt då vi drog oss in i köket.

Men faktum är att vi tillbringade i princip hela midsommaraftonen utomhus. Inte illa.

Det var givetvis blodigt allvar under boulematchen. Claes kontrollmäter.
ouleaalvar1606o
Och sedan gällde det att välja rätt snaps.
snaps1606claes

Loading