Möte med Nic, garagemålning och intervjuer

nic160701
Det var kul att träffa Niclas Lindstrand igen även om det bara blev en stund. För vi har båda haft fulla scheman de dagar som han och sambon varit på besök i Stockholm från Malmö. Men i dag drog jag iväg efter att ha målat första vändan vit färg på garagedörrarna (Anneli grundade i går) för att ta en bit mat och en Cola (i mitt fall) på en krog bredvid Östermalmstorgs tillfälliga saluhall.

Nic var ju tidigare chefredaktör på Skaraborgs Allehanda och var den som såg till att vår Niklas fick praktikplats där för att sedan ta in honom som vikarie i flera omgångar efter det att han upptäckt att det gick bra för grabben.

Hade tänkt att hinna hem till 16 för att vara med i direktsändning i P4 Radio Södermanland också men köerna ställde till det och när de ringde så fick det bli via mobilen på väg hem. Intervjun handlade mest om Projekt Kolmården och vad vi fått ut av den undersökningen förra hösten.

Strax innan intervjun ringde TT och ville intervjua men jag fick be dem återkomma lite senare och det gjorde de när jag väl hunnit in hemma. TT:s reporter ville veta lite kring den internationella ufodagen i morgon och det blev en bra intervju där jag fick lära journalisten skillnaden mellan rymdskepp och ufo. Inte alltid så lätt. Antar att TT skickar ut intervjun redan i kväll så att de tidningar som vill publicera den kan göra det i morgon.

Har också fortsatt att hjälpa den tjej som mejlade mig i går och ville ha lite svar på frågor kring vad som skulle hända om ett okänt föremål kraschade i Sverige, detta för en roman som hon håller på att skriva.

Fick en fin liten sändning med rymdrelaterade frimärken och sedlar från Ole i Oslo i dag också, det tackar jag för! Ni kan se den här nedan. Och därför tog jag mig en stund med mina frimärken också. Plockade även in en låda Nature och Sky & Telescope som jag fått efter astronomen Peter Nilson och gick igenom den i jakt på intressanta artiklar. Hittade en om blixtar som slår uppåt, två om ufo och flera om kometer och meteoriter.

Jag har en hel del lådor kvar som jag ännu inte hunnit med men hoppas göra det i sommar.

Fick också det senaste numret av Flying Saucer Review på posten i dag. Årgång 55! Det är Edwin Joyce som åter lyckats ge ut ett nummer av denna tidskrift som många trodde hade kommit med sitt sista nummer för länge sedan. Imponerande. Jag har ännu inte hunnit läsa den 32 sidor tjocka, men till formatet lilla, tidskriften. Ni kan se den här nedan.

Målningen av garaget gick i alla fall fint. Nu är dörrarna fixade efter konstens alla regler och trots att en regnskvätt överraskade på slutet så torkade allt som det skulle. Nästa steg blir att måla golvet men det blir inte nu i helgen.

Och så fick jag en spännande länk från min vän Timo Tahvanainen som intervjuat den isländske psykologen och parapsykologen Erlendur Haraldsson under ett besök i Finland. Lyssna gärna, intervjun är på engelska. Timo, som är engagerad inom Rajatiedon yhteistyö, intervjuar personer inom det okända-området hela tiden.

Givetvis tittade jag och Anneli på EM-kvartsfinalen Wales–Belgien också. och vilken bra match det blev! och vilket kul och oväntat resultat! Och rätt lag vann ju.

Sist på kvällen fick jag in en uforapport via mejlen. Sannolikt en Iridiumblixt.

Strax före 01 var det dags att stänga mejlen och bloggen.

Spännande frimärken från Ole och en del polska sedlar med Kopernikus.
sedfrim160701
Senaste numret av FSR kom i dag.
fsrsummer2016

Loading