Ufodagen och mobilköp

moskojarvi160702
I dag är det den internationella ufodagen, en datum starkt förknippat med Roswellkraschen i USA. Och det känns ju lite knepigt. Personligen skulle jag vilja ha den 24 juni som ufodag istället, det datum 1947 som Kenneth Arnold gjorde sin observation över Kaskadbergen i USA, en iakttagelse som kom att förändra hur vi ser på okända flygande föremål och som blev starten för den moderna ufoeran.

Men nu uppmärksammar en rad medier också i Sverige den 2 juli vilket också vi i UFO-Sverige närker av. Själv skrev jag en blogg på DN.se om detta för några dagar sedan. Och i dag publicerar TT och Expressen stora artiklar. Senare i dag var jag ombedd att chatta med Aftonbladets läsare om ufo men jag tyckte att det kändes som att gå lite över gränsen då jag är anställd på DN så UFO-Sveriges ordförande Anders Berglund ställer upp istället. Klockan 15 drog chatten igång och höll sedan på i en halvtimma. Ni kan läsa den här nedan.

DN: Ufodagen och jakten på TOI
Expressen: Gåtan – Varifrån kom spökraketerna?
TT: En dag att fira för världens ufofantaster
Aftonbladet: Chatt med Anders Berglund och artikel om ufodagen.

Bilden ovan, tagen av Roger Johansson i Moskojärvi den 13 oktober 2003 får illustrera dagen. Bilden är ännu oidentifierad liksom observation han och en kamrat gjorde. Troligen Sveriges första mobiltelefonbild av ett ufo.

Förutom ufo bestod dagen av att jag och Markus klippte gräsmattan, så mycket vi hann innan det började regna, åkte till Bolaget och köpte öl, kollade in på Webhallen (ja, de stavar så – helt i klass med Bil Sweden) och El Giganten för att köpa ny mobil till Markus och köpte byxor till oss båda i Jakobsberg innan vi åkte och tankade i Viksjö.

När Markus köpte sin mobil passade jag på att köpa en ny andramobil att ha i England eftersom den gamla (riktigt gamla!) inte längre höll någon som helst batteritid. Hittade en superenkel mobil för 199 kronor som jag slog till på! Ingen smartphone precis!

Jag och Johan på rapportcentralen har också hjälpt en reporter på P4 Västernorrland med uppgifter som han ska ha till en artikel i morgon. Och pratade en god stund med en person som har uppgifter om ett spökaketfall.

Framåt eftermiddagen kom Niklas hit och jag grillade en fläskytterfilé medan Anneli fixade potatis och sallad. Nu gick grillningen så där eftersom vår elektriska grillstartare hade fått ett elfel så strömmen i huset hann gå tre gånger innan vi var säkra på var felet låg. Så det blev till att återgå till gammal hederlig tändvätska för att få fart på briketterna.

Gott blev det i alla fall och en bra uppladdning inför kvällens match mellan Italien och Tyskland som Tyskland vann på straffar efter uselt straffskytte över lag. Spännande var det!

Sedan satt jag och pojkarna kvar i soffan och tittade på ”Cockpit” som vi spelat in.

Loading