Bokmorgon med Johan

johanander160719
Framåt förmiddagen dök min taxivän Johan upp för att titta igenom ett gäng kassar med böcker som ska ned till Tidan i morgon. Johan är ju djupt litteraturintresserad och vi har haft många trevliga samtal under mina hemresor från jobbet. Och visst hittade han några böcker av intresse.

Vi tog också en tur runt huset för att han skulle få se på en del av mina egna böcker. Det är ju några stycken!

Fick de senaste Zappa-skivorna som jag beställt från England i dag också. Kul! Jag försöker ju att köpa de utgåvor som familjen släpper, det blir några om året. Dessutom fick jag post från Ukraina i dag i form av en packe cd-skivor med ett omfattande ufoarkiv.

När vi kände oss klara satte jag och Johan oss på en buss till Vällingby och sedan tunnelbanan in mot stan där våra vägar skildes vid Thorildsplan.

På jobbet tog jag en stund vid Namn och Nytt-redigeringen för att med hjälp av Karin försöka lära mig lite av hur jag ska hantera Indesign och Newspilot för att få ihop en sida. Jag har ju inte jobbat med papperstidningen sedan en himla massa år, så det blir en del nytt att lära sig.

Sedan var det dags att för fjärde gången eller så att skriva nyhetsingången om Turkiet till papperstidningen, en text jag senare byggde ut för nätet. Men roligaste artikeln att skriva var om en kamera som efter att flutit 800 kilometer över Nordsjön, under tre år, hittades av en man i Sverige och hur sedan kameran återbördades till sin rätta ägare.

Jag intervjuade mannen som hittat kameran och som också lyckades hitta dess rätta ägare på andra sidan Nordsjön.

Bevakade också när Trump utsågs till republikanernas presidentkandidat sent i natt.

Mat blev det – med Sujay Dutt som var snäll och följde med för att äta anka på Lilla Asien.

Och i morgon bitti, 08.15, är jag med i direktsändning i P5 Radio Stockholm för att prata liv i rymden. Kort natt väntar.

Loading