Tidig radiomorgon, Tidan & vidare

danskteve160720
Hade tänkt sova ut en stund efter fem dagars ganska intensivt jobb på DN med Turkiet och skjutningar i USA. Men så blev det inte. Upp före 08 för att vara med i P5 Radio Stockholm och prata liv i rymden och ufo i två längre inslag på vardera sidan om nyheterna. Programledarna var riktigt nöjda och jag tyckte också att det blev ett trevligt inslag. De lyckades också hålla koll på att jag är internationell samordnare och inte ordförande i UFO-Sverige sedan några år. Bra det!

Kikade också en stund på ”Mellem himmel og jord” som jag fick skickat till mig av ufovännen Ole Henningsen i Danmark i går. Det är ett längre program från danska DR2 som sändes i måndags den 18 juli och där jag visar reportern runt på AFU. Inspelningen gjordes den 23 februari (se min blogg) och verkar ha blivit rätt bra. Ni kan se mig och reportern Michael Jeppesen på en skärmdump ur filmen här ovan.

Men sedan satte jag mig i den fullpackade bilen och körde till Böckernas hus i Tidan med ett kebabstopp i Laxå. Med mig hade jag 27 kassar böcker som jag och Peter kånkade ur bilen och in i den redan välfyllda lokalen. Och där kom det och gick folk i en stilla ström hela tiden så Peter fick sälja för en hel del bara under min 90 minuter där.

Vi passade på att fika i form av var sitt biskvi och i mitt fall en kall cola. Passade också på att prata med några av kunderna och det var kul att kunna konstatera att flera av dem köpte böcker som jag en gång släpat dit. Dessutom hade en tjej i Göteborg köpt en av de böcker jag varit att skriva via internet och jag såg den hamna i en påse för utskick till henne.

Efter att ha kört Peter till posten körde jag söder ut via Skövde till Falköping där Sven väntade. Numera är hans lägenhet utrustad med en balkong som han dock inte vågar gå ut på trots inglasning. Eller kanske på grund av just denna då hela betonggolvet verkar sväva över ett gigantiskt stup där på fjärde våningen. Jag kan förstå honom.

Vi satte oss bland alla hans fina böcker och pratade nästan två timmar och när vi var klara så skickade Sven med mig ett par böcker, bland annat en fin över Grand Canyon som han tyckte att jag och familjen skulle ha.

Själv har han enligt egen utsago inte varit söder om Småland utan reser istället runt världen genom sina böcker. Billigare och rätt lärorikt. Och enda sättet om man har en låg pension som Sven.

Nästa etapp på resan var Mariestad där jag träffade Inger Waern och en kamrat till henne och tillsammans besökte vi en tredje dam, Ibtisam Mohammed, som hade varit med när Inger var med om en märklig händelse på väg 42 utanför Vårgårda den 30 januari 2008. Exakt vad det var som hände får jag återkomma till. Ni kan se dem båda här nedan.

På vägen dit gjorde jag misstaget att stanna till vid nya Burger King vid Haggårdskorset och ta en liten ostburgare och en dricka, det hade jag inte behövt eftersom Ingers väninna hade bullat upp med mackor, sallad och potatissallad och dryck. När jag framåt 21-tiden kom till Raili för att bo där över natten väntade dessutom en bunt pannkakor på mig!

Efter den sena kvällsmaten softade vi i soffan, såg på nyheterna och pratade en stund men sedan blev det tidig kväll, redan före midnatt.

Peter och Ingela på Böckernas hus.
Tidan160720
Sven Andersson bland sina älskade böcker.
Sven160720
Inger Waern och Ibtisam Mohammed.
ingermohammed1607

Loading