Klistrad i soffan

En lugn dag med ett besök på Plantagen för att handla ett paket med fyrverkeripjäser till nyår och en jätteblomma till svärmor – nedsatt på REA men snygg ändå (vi pratar alltså om blomman). Anneli har tagit chansen till ett par långpromenader, ungarna har suttit framför datorerna och jag framför en hög med urklipp.

Hann faktiskt klistra in alla K-A Holms ufoklipp från åren 1969-1973 i dag. Tyvärr hade han slarvat och få var påskrivna med tidning och datum vilket gör dem nästan värdelösa. Synd eftersom det säkert finns en hel del tidiga artiklar som vi inte hade förut i samlingen.

Har också fortsatt att städa i källaren och frigjort ett par hyllplan. Fyllde också en kasse med saker till AFU.

På kvällen fortsatte jag med ännu en sittning i soffan, den här gången slaktade jag några årgångar Värld och vetande från 1959-1964 och satte in de artiklar jag var intresserad av i plastfickor.

Över huvud taget tog vi det ganska lugnt hela familjen. Såg lite på Seinfeld, juniorhockey-VM och så. Trist nog slutade kvällen med att jag skällde på barnen eftersom de inte slutade spela trots att jag sa till dem flera gånger. När de till slut ljög för mig och sa att de slutat men startade igen bakom låsta dörrar blev jag riktigt sur. Svårigheten är inte att få dem att fatta vad jag säger utan att kunna slita sig från dataspelen. Den dragningskraft som WoW utövar på dem är större än deras eget förnuft.

Nästa steg får nog bli att beslagta deras tangentbord. Men det vill jag verkligen inte göra.

Nu är klockan 00,30, Anneli och Markus sover, Niklas bygger lego i källaren och jag ska gå och lägga mig.

Nya julölslistan ser ut så här:

8.
Anchor Steams ”Our Special Ale 2008”. Mindre julgran än tidigare år vilket ger den en lite mera allmän smak. God men inte speciell längre.
Jämtlands julöl. Riktigt god och den bästa svenska så här långt. En hårsmån före Oppigårds.
Oppigårds ”Winter Ale” funkar fint till julmaten, distinkt i god Oppigård-tradition.
Dugges Avenyn Ale är en lokal öl från ett mikrobryggeri i Göteborg. Ingen jul, det ska erkännas, men god nog att nämna. Den har en syrlighet som är tilltalande och en bottensats man får vara försiktig med.
Innis and Gunns Island Cask som fått ligga i whiskyfat var en trevlig bekantskap. Den rökiga smaken och raden på etiketten som säger att ölen har fått ligga i fat där whisky från ”a famed island off the west coast of Scotland” avslöjar att det rör sig om Laphroig-fat från Islay.

7.
Hobsons ”Postman's Knock”. Ingen julöl utan en real ale som jag plockade med mig från England. Rund och bra och funkade fint till julmaten utan att vara en julöl.
”God Jul” från norska Nøgne ø. Inte vad jag hade hoppats. Bra öl men lite trist.

6.
Nils Oscars Rökporter, en intressant satsning som inte riktigt lyckades. Vem vill dricka rök? Men trots allt okej nog att dricka till maten.

5.
Dugges ”Rudolf (Ren ale) hade en glad etikett men smakade mest som en avslagen porter.
Sigtuna Brygghus Midvinternattens mörker blev jag inte riktigt klok på. Mycket smak men lite för frän för att passa mig.

4.
Saint Landelin. Stor flaska med liten smak. Dyr och lite starkare från Frankrike. Men alldeles för blek.
Mariestads Porter 2008 från Spendrups är ett ganska blekt försök att brygga en porter. Bäst att hålla sig till Carnegie.

1.
Åbro Julöl – Specialbrygd. Smakade nästan inget alls. Ofattbart att man kallar blasket för julöl.

Loading