Reautflykt

Efter en lång sovmorgon och lite bokläsande i sängen (med den utmärkta ”The Sun and the Moon”) så gav vi oss alla fyra iväg till Upplands Bro och Fliesbergs för att köpa två sovsäckar till kusinerna i Dunderhult.

Väl klara där åkte vi till Kista för att byta en tröja åt Niklas och det kryllade av folk i hela gallerian. För att inte tala om hur Ikeas parkering såg ut när vi passerade Barkarby. I Kista passade vi på att äta i gallerian. jag tog souvlaki, Anneli och Markus sushi och Niklas tapas (som inte räckte, han fick nödköpa ett par ostburgare på Burger King).

Vi hade också som mål att köpa kläder åt vår nyaste kusin, Linus, som kom till världen på julaftonen.

När vi väl kom hem tog vi det lugnt. Tittade på ”American gangster” som hade Denzel Washington som skurk vilket kändes rätt ovant och märkligt. Jag plockade också fram ett par gamla diamagasin från när ungarna var små och så skrattade vi åt hur roliga Niklas och Markus såg ut när de satt i sandlådan eller bar sig åt på andra vis. Jag och Anneli såg väl lite annorlunda ut vi också, barnen konstaterade i alla fall att jag var smalare på den tiden…

Pratade med mamma i kväll. Hon ligger ju på sjukhuset i Mariestad nu och i morgon kommer doktorn och ska prata med henne. Då får vi se vad han säger. Redan nu har sköterskorna i alla fall tagit bort en del av hennes elva mediciner och det är nog bra. Hon lät piggare på rösten tyckte jag i alla fall.

Tack förresten alla ni som har hört av er. Det värmer och jag vet att det finns många som bryr sig om mamma. Hon har ju alltid brytt sig om andra så det är inte konstigt att hon har många vänner. Det är något att tänka på för oss alla.

Ett gäng mejl i vanliga ordning, bland annat ett från en man som läst min bok om naturfenomen och själv hade ett att berätta. Men också en länk från mejlvännen Per som hittat en blog som handlade om den stora åsksmällen i Skåne för några veckor sedan. Men bloggen, som ni kan läsa HÄR innehåller också en ufoobservation.

Nu ska jag köra ungarna i säng. Klockan är 01 och dags för mig också att törna in.

Dagens öllista hittar ni under bilderna.

Markus visar att han kan knyta en slips.
Bild
Anneli fyndar åt nyaste kusinen Linus.
Bild
Markus leker skyltdocka.
Bild

Nya julölslistan ser ut så här:

8.
Anchor Steams ”Our Special Ale 2008”. Mindre julgran än tidigare år vilket ger den en lite mera allmän smak. God men inte speciell längre.
Jämtlands julöl. Riktigt god och den bästa svenska så här långt. En hårsmån före Oppigårds.
Oppigårds ”Winter Ale” funkar fint till julmaten, distinkt i god Oppigård-tradition.
Dugges Avenyn Ale är en lokal öl från ett mikrobryggeri i Göteborg. Ingen jul, det ska erkännas, men god nog att nämna. Den har en syrlighet som är tilltalande och en bottensats man får vara försiktig med.

7.
Hobsons ”Postman's Knock”. Ingen julöl utan en real ale som jag plockade med mig från England. Rund och bra och funkade fint till julmaten utan att vara en julöl.
”God Jul” från norska Nøgne ø. Inte vad jag hade hoppats. Bra öl men lite trist.

6.
Nils Oscars Rökporter, en intressant satsning som inte riktigt lyckades. Vem vill dricka rök? Men trots allt okej nog att dricka till maten.

5.
Dugges ”Rudolf (Ren ale) hade en glad etikett men smakade mest som en avslagen porter.
Sigtuna Brygghus Midvinternattens mörker blev jag inte riktigt klok på. Mycket smak men lite för frän för att passa mig.

4.
Saint Landelin. Stor flaska med liten smak. Dyr och lite starkare från Frankrike. Men alldeles för blek.

1.
Åbro Julöl – Specialbrygd. Smakade nästan inget alls. Ofattbart att man kallar blasket för julöl.

Loading