Julklappsrunda

Fick ta mig in till Tomtebogatan för att handla julklapp till mamma och sedan till blomsterbutiken vid DN för att skicka en julgrupp till Majbritt i Jönköping. Men därefter blev det faktiskt en sväng för att köpa lite klappar till mig själv också. Eller rättar sagt, jag åkte till Akademibokhandeln och omsatte presentkortet på 1.000 kronor som jag fick av Round Table Royal-grabbarna i höstas.

Akademibokhandeln är verkligen imponerande i sitt utbud och jag gick där en bra stund innan jag bestämde mig för att köpa Simon Singhs kritiska granskning av alternativmedicinen, Svenska Almanackan för 2009 (som jag alltid får mamma i julklapp), Brian Herbert och Kevin J Andersons ”Paul of Dune (szerien tar helt enkelt aldrig slut), Arthur C. Clarkes sista verk ”The Last Theorom” och Michio Kakus lovande ”Physics of the Impossible” som granskar diverse överfysikaliska påstående – bland annat ufofenomenet. Här möter vi vetenskapens gränsmarker ur ett vetenskapligt perspektiv.

På kvällen plockade jag med mig Markus ut på en julklappstur för att få lite hjälp med Niklas klappar. Vi fick ihop ett antal men får nog fortsätta den resan i morgon. Köpte en nyutgåva av ”Things to Come” på dvd på MediaMarkt och satte mig i godan ro framför teven, efter att ha ätit Annelis potatis- och purjolökssoppa med macka och julskinka md egengjord senap, tillsammans med en Falcon Gammelbrygd 2008 (som smakade helt okej) för att avnjuta denna drygt 70 år gamla film – bara för att drygt halvvägs in i den upptäcka att ljud och bild låg tio minuter fel. Bara att ta med tillbaka till butiken i morgon.

Det lär inte bli lika många klappar i år som förra året men en del blir det trots allt. Barnens önskelistor har plötsligt tagit fart. Vi får väl se var plånboken säger stopp.

Själv är jag ju ledig några dagar nu bara för att jobba när det väl blir jul. Så jag försöker låtsas att julen redan är här så gott jag kan. Mejlen har dock inte stannat av utan folk skriver glatt på som vanligt och i dag har jag haft en serie mejl med en svensk kontaktperson, som tycker att jag inte ger hans utomjording nog med uppmärksamhet, hjälpt en person med en bild som föreställde en linsreflex och svarat på ett gäng andra mejl från vänner och okända.

Loading