Städdag

Visserligen for jag i väg med Niklas till banken i morse för att aktivera hans kort så att han numera kan ta ut sina surt förvärvade (nåja) slantar själv och sedan åkte jag till Naturhistoriska för att lämna en bunt böcker (Stora boken om naturfenomen) eftersom den hade sålt slut, men i övrigt måste jag nog beteckna dagen som en städdag. En julstäddag till och med.

Har röjt på arbetsrummet så att man numera kan gå på golvet utan att snubbla över papper eller pärmar men å andra sidan måste jag bära in en del pärmar (Caulfieldsamlingen) som står bredvid soffan i vardagsrummet – något som kommer att göra Anneli glad. Sedan ska ett bord röjas från en större bildsamling och några kassar förflyttas till ännu okänd plats.

När jag var på Naturhistoriska pratade jag en stund med Maria som är chef för butiken. Hon ska snart sluta för att istället utbilda sig inom vården. Ett riktigt lappkast och modigt, det får man säga. Men det är så hon vill ha det och jag önskade henne lycka till.

Försökte också få tag på några av de geologer som jag känner på museet. Tanken var att de skulle titta på den märkliga stenen som jag fick från Norge för några veckor sedan och som upphittar tror har samband med ett kraschat rymdskepp. Men alla var borta eller på möten som aldrig verkade vilja ta slut. Får försöka igen senare.

När Anneli kom hem lagade hon en underbart god kyckling med rotsaker i ugnen. Lite av barnens favorit också eftersom potatisen, morötterna och allt det andra får en söt och god smak.

När Anneli åkte och simmade så högg jag en hög med tidningsklipp som låg och såg skräpiga ut på rummet och satte mig framför Simpson's med Markus och klistrade in dem. Markus har jobbat bra med sin engelska i kväll och Niklas, som fått Markus snuva, har räknat inför morgondagens matteprov. Själv avslutade jag kvällen med att läsa ut ”Sanningens svärd” del 18 (Bibliotekstjänstboken) men recensionen får vänta tills i morgon.

Har också haft epostkontakt med en kvinna i Göteborg som hade läst om Gösta Carlsson och själv hade drömmar där det fanns gott om ufon. Hon berättade också om en intressant syn en natt när hon vaknade och såg ett mycket starkt ljus hänga i rummet. Dessutom har jag fortsatt diskutera, off-list, med en person från Flashbacks forum som har olika teorier om liv och utomjordingar. Får se hur länge jag vill svara honom, om det nu är en han, eftersom jag inte gillar att diskutera med anonyma. Något jag har skrivit till honom.

Loading