Rymnden

Bild

I dag väcktes jag av Helsingborgs Dagblads reporter som undrade vad rymden betyder för mig. Tidningen håller på med en rymdenspecial som ska publiceras på nyårsafton och jag ingick i en panel med Christer Fuglesang, Maud Olofsson och andra notabiliteter. Och rymden betyder ju rätt mycket så det var inte någon svår fråga att svara på trots att jag bara var halvvaken.

Rymden betyder mycket för många. Inte minst för en debattglad person vid ”namn” Sandoz som gått loss på Flashback i en tråd som heter ”Clas Svahn och rymnden”. Rymnden? Ja, just rymnden. Sandoz undrar nämligen om jag är dyslektiker (han kan visserligen inte själv stava till fotograferat) eftersom jag i en artikel i DN har skrivit rymden med ett litet extrainsatt N. Ni kan läsa hans spya HÄR och mitt svar. Artikeln ur gårdagens DN kan ni se här ovan.

Så hur är det med mina rymdkunskaper då? Ganska bra skulle jag nog vilja säga. Lite sämre verkar det dock vara med den redigerares som satte rubriken och skrev bildtexten till min artikel. För det är ju så det fungerar på en tidning. Vi skrivande journalister ser till så att det finns text att fylla blaskan med medan de redigerande journalisterna ser till så att det blir bildtexter och rubriker.

Och ibland blir det fel. Jag vet för jag har själv redigerat i många herrans år. Men Sandoz kan vara lugn. Jag vet hur man stavar till rymden. Det finns betydligt värre ord – som fotograferat.

/…/

Efter en stunds diskussion på Flashback kan jag konstatera att såväl Sandoz som de andra som skrev var schysta och helt okej. Precis som de flesta människor visar sig vara efter att man har gett dem chansen att berätta lite mer om sig själva. Det är lätt att dra förhastade slutsatser.

I kväll har jag och Anneli, och omkring 15 till, varit på Stockholms UFO-förenings julfest i Barkarby. Jag höll ett litet 45-minuters föredrag om rymden (utan n) innan det blev julmat och stort lotteri där alla vann. Lotteriet arrangerades precis som vanligt av Inga-Lill Wallin. Det var riktigt trevligt alltihop. Lättsamt och mysigt. Ni kan se några bilder från det hela här under.

Under tiden som vi festade jobbade ett gäng UFO-Sverige-folk för fullt med att packa UFO-Aktuellt och Sökaren i klubbstugan i Enköping. Så i morgon går de i väg till prenumeranterna.

Nu ska jag bre mig ett par sardinmackor, öppna en kall brittisk ale och sätta mig i soffan och läsa ut min Bibliotekstjänstbok. Alla har gått och lagt sig, tystnad råder och endast undertecknad är vaken.

Undertecknad håller föredrag.
Bild
STUFO-ordföranden Svante Lilja (iförd luva) undrar vad Lennart Lund har för sig.
Bild
Stefan Roslund försöker förbättra sitt utseende.
Bild

Loading