Snabbtur till Reinfeldt

Blandad dag med besök i jakobsberg tillsammans med Anneli för att handla kläder (skulle aldrig klara det utan henne) och besök hos oss av Bernt som hämtade 180 exemplar av det nya numret av UFO-Aktuellt för vidare transport till Interpress så att de som vill köpa lösnummer i butik ska ha en möjlighet att få göra så.

Till lunch blev det goda mackor inköpta i Jakobsbergs galleria och sedan fick jag skjuts av Anneli till tunnelbanan i dag igen.

På jobbet var det bara att kasta sig rakt in i nyheten om att s, mp och v hade bestämt sig för att bilda en koalition om de vinner valet 2010. Ringde in en kommentar från centern och fick sedan veta att moderaterna skulle svara genom Fredrik Reinfeldt om jag slog honom en signal vid 17-tiden. Då var han nämligen klar med en teveinspelinng i tevehuset.

Så jag ringde vid 17 – bara för att få veta att det absolut inte gick att få prata med statsministern på telefon utan jag var tvungen att komma ut till Djurgården och tevehuset för att prata med honom personligen. Och det inom 15-20 minuter. Sedan skulle det vara för sent.

Så det var bara att rycka en bandspelare, ringa taxi och hoppas på det bästa. Tror aldrig att jag har sett så månag rödljus på en väg som den här gången men jag kom i alla fall fram i hyfsad tid. Ett gäng andra journalister höll redan på att intervjua honom i entrén så det var bara att sälla sig till dem. Hann ställa tre egna frågor också innan jag tretton minuter senare sprang ut till den väntande taxin och drog tillbaka för att skriva min artikel. En timma efter det att jag slängt mig iväg låg den ute på nätet. Ni kan läsa den HÄR.

Annars var väl dagen inte enbart positiv. På vägen till tunnelbanan fick vi ett rejält stenskott rakt i framrutan så den måste antingen bytas eller repareras. Om det går. I så fall blir det andra gången vi byter framruta bara i år.

Niklas har varit på scouthajk (inomhus) hela natten och kom hem glad men trött för att käka lunch med oss andra. De hade bakat lussebullar och pepparkakor innan det blev Risk till långt in på småtimmarna. Precis som sin far visade han sig vara en giftig Riskstrateg vilket fick de andra att bilda en pakt emot honom. Då är man rökt. Inte utan att jag känner igen den varianten från min tid på Norrbottens-Kuriren då vi kunde spela Risk halva nätterna.

Sent i kväll ringde en man från trakten av Örnsköldsvik och berättade att han fotograferat ett sällsynt himlafenomen. Nu visade det sig att det var en månhalo som han också mejlade över. Snyggt men inte särskilt sällsynt.

Loading