Bilmässa i Frankfurt

Bild
Trodde väl aldrig att jag skulle tillbringa en heldag på bilmässan i Frankfurt men nu är det gjort. Anders, Stefan, Peter och Mikael är halvt (helt i vissa fall) biltokiga och de såg en dag fylld av häftiga upplevelser framför sig. Och jag ska inte klaga. Det fanns mycket att se även om matstånden med korv och stekta kotletter där man också kunde få en iskall öl låg rätt högt upp på listan också.

En modell av en bil ur den nya filmen ”Fantastiska Fyran – Silversurfaren” fanns utställd och den kan ni se här ovan. Så ska en bil se ut! Inga onödiga hjul där inte.

Nåväl, framåt 16 var vi i alla fall klara och styrde iväg mot Obertell där vi skulle käka och bo. På vägen passerade vi den berömda Loreley-klippan och stannade till i Assmanzhausen för ett glas vin i solens frikostiga sken. 25 grader varmt, inte illa.

Kvällen på Hotell Krone i Oberfell blev livlig. Inte nog med att portionerna var något i hästväg och den schnitzel man beställde visade sig vara två – stora! – snart stod det klart att enmansorkestern Ray Karel inte tänkte sluta spela utan ösa på så länge någon över huvud taget stod upp. Den tyska firmafesten vid bordet intill gjorde sitt för att sjunga med i ALLA tyska sånger och snart fick vi alla hattar att sätta på huvudet för att ytterligare öka stämningen. Plus tamburiner och marakass att leva om med. Vilket vi gjorde.

Vi växte helt enkelt ut till ett enda live band som mellan ölen försökte öka volymen på tillställningen. Utan att gå in på detaljer så slutade kvällen med sång och musik fram till 02.00. Då hade vi också hunnit bekanta oss med den lokala ölen som inte heller den var mycket att hurra för. Peter tyckte sig ha fått korn på en mörk öl som beställdes in men snart visade det sig att det var en alkoholfri sportdryck! Säkert bra när man är i behov av en sådan.

Sedan släntrade vi hem, uppför backen och in i en mörk gränd där vi som tur var ritat ett streck i marken för att vi skulle hitta in till rätt hus. Tror inte vi somnade före 03. Men rätt hus blev det i alla fall.

En nöjd Mikael jämför den här Jaguaren med dem han har hemma.
Bild

Den nya mercan, SLR McLaren Roadster. Fräck!
Bild

Mercedes monter var givetvis störst.
Bild

Gänget samlat vid Loreley-klippan. Anders, Stefan, undertecknad och Mikael. Peter plåtade.
Bild

Snillen spekulerar efter hattutdelandet.
Bild

Loading