Mot Tyskland

Bild
Upp i ottan för att ta bussen från Centralen mot Mariestad och vidare färd till Tyskland. Blir borta några dagar men kommer hem på söndag igen. Vi får väl se hur det är med uppkopplingar längs resans gång. Kanske blir det någon liten rapport. Vi får se.

Resan är ett hemligt projekt för en god kamrat, Stefan Svensson, som lyckades undkomma svensexan när han gick och fifte sig för ett antal år sedan. Nu har Anders, Mikael, Peter och jag bestämt oss för att lura ned Stefan till Göteborg där han tror att han ska jobba i helgen. Istället kommer han att plockas med till närmasta Ryan Air-plan för vidare transport till Frankfurt.

Därefter blir det bara trevligheter. Hur trevligt kanske jag kan skriva en rad om som sagt.

/…/

Framme vid Säve kan jag bara konstatera att Stefan gick rakt i fällan utan att misstänka något. När han kom in i ankomsthallen tillsammans med Peter Svensson tittade han sig oroligt omkring efter de mellan 300 och 400 EU-delegaterna som skulle finna där. Det var ju dem som han och Peter skulle fotografera. Och klockan var ju efter 15. Efter några sekunder fastnade blicken på en mindre delegation – den ni kan se på bilden här nedan – som trots omisskännliga EU-hattar fick den gode Stefan att förstå att allt kanske inte stod rätt till.

Låt mig säga att jag inte har hört en tystare person på länge.

När han hämtat sig så pass att det åter gick att kommunicera med honom satte han sig på en stol (bilden ovan) och plockade fram läsglasögonen för att ta del av programmet för vår lilla utflykt, något han hittills varit helt ovetandes om.

Sedan blev det bilfärd hem till Peter för att parkera Stefans bil och tillbaka till flygplatsen för avresa mot Frankfurt Hahn. Ombord var det ett gäng Volvofolk som skulle ned till bilmässan plus en massa andra lösa resenärer. Ungefär som vi. På flygplatsen hämtade vi hyrbilen och drog raka vägen mot Rüdesheim men för att komma dit var vi tvungna att åka färja över Rehn. Trots snabb körning så missade vi färjan med tio meter men nästa kom bara 25 minuter senare så det var ingen katastrof.

Anders hade bokat möte med en man på andra sidan som sålde någon konstig bildel som Anders glatt köpre och stuvade in bland våra väskor. Därefter blev det incheckning på ”Zum Grünen Kranz” och vidare promenad till en restaurang några minuter bort. God mat (Eisbein, alltså flläsklägg!) men urvattnad öl i stora glas i kombination med tysk underhållningsmusik förgyllde sedan våran kväll. Plus en färgsprakande toalett (se nedan)!

Die Delegation von EU: Mikael Malmquist, Anders Dahlberg (Reiseführer) und Clas Svahn.
Bild

Som att kissa i ett kalejdoskop.
Bild

Loading