von Dänikenland 2

Bild
Dag två på Mystery Park började efter en kort natt med några nuvunna vänner. Men dagens föredrag gjorde det lätt att hålla sig vaken. Graham Hancocks tyvärr nedkortade föredrag om en ny syn på både ombordtagningsfenomenet som på de upplevelser som brukar kallas för ”altered state”, inte sällan i samband med olika typer av droger eller andra medvetandeförändrande metoder var dagens mest spännande. Jag hann tyvarr bara byta några ord med Hancock för att boka en intervju lite längre fram.

Också professor Rupert Sheldrakes föredrag om tänkeläsning där han gav flera exempel från sin egen forskning i ämnet var intressant och välunderbyggt men det de flesta väntade på var nog ändå Apolloastronauten och professorn Ed Mitchells anförande. De tolv Apollomän som är människans hittills enda månbesökare har en enorm dragningskraft också nu när de börjat bli till åren komna. Några har redan gått ur tiden som Alan Shepard och Jim Irving. Jag kommer att återkomma till Ed Mitchell eftersom jag ska åka till hans hotell för en intervju om en kvart.

Sprang också på en gammal ufovän, Luc Bürgin fråm Schweiz i korridorerna. En trevlig pratstund med en kille som slår alla kedjerökare jag hittills träffat.

Det har varit en hektisk dag med många intryck. Det finns all anledning att skriva mer om allt detta när jag väl har kommit hem till min kära svenska dator igen. Nu måste jag gå till bussen.

PS: För er som undrar så har jag redigerat texten för att få med alla å, ä och ö – och y!, när jag nu åter kommit tillbaka till fosterjorden.
PS 2: Bilden ovan är tagen under showen ”Megastones” som handlar om Stonehenge och som är en uppvisning i laser strålar och ljus.

Loading