Safari

Dagens stora underhållning blev en tur till ett zoo på ägorna till ett slott några mil från där Tomas och Kristina bor. Parc de Thoiry heter det och parken bjöd på en himla massa spännande djur som vi dels kunde se genom att köra safarispåret genom parken och dels kunde avnjuta gående precis som i en vanlig djurpark.

Den stora behållningen var de tre frilansande zebrorna som stack in mulen i varje passerande bil för att få sig ett snabbmål med mat (någon slags omvänd drive-thru) men också lejonen som var riktigt häftiga.

Lejoninhängnande gick nämligen att passera igenom i ett glasat rör där tre av de stora rovdjuren hade lagt sig på taket för att njuta av värmen. Så där stod vi bara centimeter under deras stora kroppar och kunde titta dem rakt up i käften.

Lille Kasper blev riktigt rädd när ett av dem plötsligt gjorde en oväntad rörelse alldeles ovanför honom och sprang och gömde sig bakom pappa Tomas ben.

Ett annat fint minne från parken var restaurangen. På typiskt franskt vis så serverades biffen blodig utan minsta misskund vilket passade oss fint.

Fem timmar blev det allt som allt och det i härlig värme och strålande sol.

Måste också passa på att tacka alla som har mejlat och ringt för att gratta på min födelsedag i går. Jag har läst mejlen men kommer inte att svara på den förrän vi kommer hem sent i morgon. Då blir det också dags att dra igång med lite ufoarbete igen efter de här dagarnas minisemester.

Loading