Lyckad påskafton

Samlade vid bordet.

Det blev en mycket lyckad påskafton med hela familjen samlad inklusive Ylva som vi ju också räknar dit. Ylva och Niklas plockade vi upp hemma hos sig och passade då också på att överlämna Niklas födelsedagspresent som tog ett antal veckor på sig att komma fram. Det var en radio med dab, fm och internet som han hade önskat sig.

Eftersom vi träffades redan vid 16 hann vi ta en välkomstdrink och spela kort också, ett maratonutdraget parti Chicago där vi hela tiden flyttade fram poängen som man skulle vinn med. Till slut blev det 72 och då passade Ylva på att få femtal i kungar vilket ingen av oss kunde rå på.

Fem kungar är hyfsat svårt att slå.

Snyggt jobbat av Ylva som tog vara på att vi hade dubbla kortlekar på allra bästa sätt. Roligt också att hon har fått nytt jobb som hon börjar ni i veckan. Det är vi alla glada över.

Påskmaten gick heller inte av för hackor med sillar, gravad lax, röding, Janssons, ägghalvor med rom och murkelpaté som vi drack påsköl till. Och så skålade vi för Niklas i sake eftersom han ska åka till Tokyo och bevaka OS.

För att ytterligare späda på Japankänslan plockade jag upp diapropjektorn och visade bilder från min resa till Japan 1982. Jag har inte sett bilderna på år och dag så det var många kära minnen som återkom. Det var jag och journalistkollega Jan Källman som gjorde den månadslånga arbetsresan (som också tog oss till Bangkok och Hongkong) för att frilans åt en rad tidningar.

När vi ändå hade duk och projektor framme kikade vi på en bilder från Luleåtiden också. Eftersom Ylva också jobbat i Luleå (på Norrbottens-Kuriren) och Anneli bodde där ännu längre än jag så har vi många gemensamma bekanta. Kul det också. Och bara att konstatera att vi alla hade mycket större glasögon förr.

När Raili gått och lagt sig satt jag och damerna kvar i soffan och tittade på ”Belgravia” som jag bara sett sju minuter av tidigare men det gick hyfsat att komma in i avsnitt tre också. Markus satt och spelade med sina kamrater och Niklas spelade piano nere i källaren där han och Ylva ska sova.

Men Niklas gjorde också en insats då vi tillsammans lagade projektorduken som hade ramlat isär när jag tog upp den och fått fixas med gaffatejp för att jag skulle kunna visa bilderna. Allt som har med diabilder att göra är ju rätt gammalt så jag var glad att den gick att laga.

Ufologiskt blev det inte mycket i dag. Fick ännu ett mejl från en dansk som hade sett mig när dansk teve visade ”Spökraketerna” för någon vecka sedan. Och så satte jag mig och gick igenom de sista av Ernst Linders bilder och sorterade in dem i några lådor som nu ska till AFU.

Gick också igenom ett korrektur jag fått från seismologen Björn Lundh som läst ett par kapitel i min nya bok och förde in det i mitt manus.

Det blev inte särskilt sent eftersom vi ska upp i morgon och köra till Mariestad. Efter diskning så var vi i säng 00.30.

 119 total views,  1 views today