Mariestad tor via trandansen

En och anna trana bjöd upp til dans.

I strålande solsken sa vi hej då till Markus, Niklas och Ylva som var kvar hemma då vi på förmiddagen tog bilen för att köra tillbaka Raili till Mariestad efter en veckas påskfirande hos oss.

Det har varit trevligt för oss att ha Raili här och nyttigt för henne att få lite sällskap. Men nu var det dags att avsluta påsken. Rätt mycket trafik hela vägen men mest fram till Örebro. En del skidturister försvann norrut då.

Själva tog vi en lunchpaus på Burger King i Laxå, eller rättare sagt på parkeringen utanför där vi åt våra inköpta burgare. Men sedan fortsatte vi till Falköping efter ett kort stopp hemma hos Raili i Mariestad.

I Falköping träffade vi Thea som levererade ett antal lådor med tvålar som UFO-Sverige ska sälja och även det stoppet blev kort och coronasäkert med ett möte på trottoaren. Väldigt snällt av Thera som fyllde halva bakluckan med lådor.

En trana som fiskat upp något ur vattnet.

Men sedan väntade drygt 16.000 tranor på oss i och omkring Hornborgasjön. Vi hade tur och fick en bra parkeringsplats och med Raili och Anneli beundrade transkaran för blotta ögat så plockade jag fram stativ och 500:an och tog lite bilder.

Vi hade tur som stannade just där för även om tranorna var några hundra meter bort så visade sig en av dem väldigt dansbenägen. När vi sedan bytte plats till en där de flesta andra stod var det stendött. Fler fåglar men ingen som hoppade (dansade) som vår trana.

Hoppade på flera gånger.

Det är rätt häftigt att se tranorna hoppa som om de hade gummi benen. Vi var väl kvar där i trettio minuter och medan damerna fikade i bilen stod jag kvar och plåtade.

Sedan bar det till Mariestad igen, nu för att lämna Anneli och Raili hos Raili för att fixa en del saker och jag körde vidare till Stefan för att få lite goda råd om hur min nya kamera fungerar. Och även om vi inte lyckades lösa allt så skingrades några dimmor.

Dessutom gick Stefan igenom en låda med mina gamla analoga Nikon och deras motorer för att se om det var något värde i dem. Lite klokare blev jag.

Först efter 18 kom så jag och Anneli iväg mot Järfälla och det var tur att det var lite bra radioprogram att lyssna på innan denna 80-milafärd var slut. Skönt att komma hem och äta lite rester av Janssons och annat från i går och slå oss ned i soffan för att titta på ”Mästarnas mästare”.

Sedan blev det en god bok efter att ha svarat ännu en dansk som sett ”Spökraketerna” på teve.

 179 total views,  1 views today