Morgonpasset, AFU och möte med Moa och Jane

På plats i Morgonpassets studio.

Uppgång före 07 så att jag skulle komma iväg till Radiohuset i tid genom snögloppet. Typiskt aprilväder där flingorna blandades med regn. Dessutom blåste det snålt och egentligen skulle man ha hållit sig inne hela dagen vilket inte var möjligt.

Strax efter 08.30 kom producenten ut och hämtade mig och sedan var det bara att gå in i studion och köra i drygt en timma. Först lite om det amerikanska försvarets ufofilmer och sedan om Pollenkungen och 75-årsjubiléet varefter det blev en halvtimma om hemliga sällskap med fokus på Frimurarna och illuminaterna.

Som vanligt bra fart hela vägen, även under låtarna då diskussionen fortsatte i studion för lika högt tryck som under sändning. Ibland önskar jag att lyssnarna kunde få ta del av detta snack också. Kodjo Akolor och David Druid har jag träffat flera gånger tidigare men Katherine Zimmerman var en ny och positiv bekantskap. Katherine har jag mest lyssnat på under sitt programledarskap i P1 Morgon där hon gjort tunga nyheter, nu var hon med i det pratglada och frågvisa gänget runt mikrofonerna i studion som ligger utanför den inre vakten i Radiohuset.

Morgonpasset är mitt absoluta favoritprogram att vara med i eftersom det är så bra stämning i studion. Ni kan lyssna på dagens program här.

Direkt efter jag var klar där tog jag bilen och körde till Nyköping för att plocka upp Carl-Anton och sedan vidare till AFU där vi hade ett möte med Moa Gammel, Jane Magnusson och Inger Scharis som ville se arkivet.

Jane Magnusson och Moa Gammel.

Tillsammans med Anders Liljegren gick vi runt i några av lokalerna och tittade och de båda besökarna var imponerade och nöjda. Vi hann också ta en pizza/sallad tillsammans innan de var tvungna att ta tåget tillbaka till Stockholm.

Har pratat med rätt många UFO-Sverigemedlemmar under dagen men också med vännen Kjell i Östergötland som hörde av sig efter Morgonpasset. Dels ville han säga att det var ett bra program men också erbjuda sig att hjälpa till med lite saker när han nu går i pension. Och jag vet precis vad han kan göra för UFO-Sverige så vi ska ha en fortsatt diskussion om detta.

Moa kollar in vår japanska boksamling under överinseende av Anders.

Under dagen har Göran också hjälpt till med att fixa den ny domän för UFO-Sverige som ska användas för att publicera en viss typ av material. Jag kommer att återkomma till vilken den blir så snart som registreringen gått igenom.

När jag kom hem satte jag mig och jobbade vidare på nya upplagan av ”Mötet i gläntan” och efter några timmar, och med avbrott för kvällsmat (god fisk, Anneli!) så hade jag och Håkan E gått nästan i mål. Så i morgon lägger vi sista handen vid den nya uppdaterade upplagan och jag är så himla tacksam att Håkan står ut med allt mitt pill och alla små ändringar. Han kan inte tackas nog!

Gick också igenom de nya fynd som Carl-Anton gjort åt mig under sin jakt på seriealbum, frimärken och böcker av allehanda slag. Nu är allt det nya infört i lilla listan på den här bloggsidan.

I säng före midnatt blev det men så har dagen också varit lång.

Tre nöjda besökare: Inger Scharis, Moa Gammel och Jane Magnusson.
Anders i den ännu så länge tomma lokalen. Snart står där 35 Billyhyllor eller så.

 157 total views,  2 views today