I dag fick vi första sprutan

På väg till kön i Kista centrum.

I dag fick jag och Anneli våra första sprutor med Pfizers vaccin på Kistamässan där Werlabs personal tog emot en stilla ström av människor till mängder av bås vilket gjorde att allt gick snabbt och smärtfritt. För smärtfritt är det fortfarande när jag skriver detta även om vi båda känner oss lite ömma i överarmen. Stannar biverkningar vid det får vi vara glada.

Men dagen började tidigt eftersom jag och Markus skulle till Hertz, också i Kista, för att plocka upp en hyrbil som blev en Ford som jag fick skrapa bort frosten från rutan på. Det var ju i dag vi skulle lämna in vår Toyota på Kindwalls för att få en buckla och en bit avskavd lack fixad vilket skulle ta en vecka.

Eftersom jag hade bokat in allt med Hertz på nätet tog det inte många minuter att hämta ut bilen och sedan bara en kvart innan vi var på plats i Veddesta där Kindwalls ligger Nu dröjer det en vecka innan vi får tillbaka bilen.

Hemma igen jobbade jag och Håkan E vidare med tredje upplagan av ”Mötet i gläntan” och det gick bra så när jag skulle köra Anneli för att ta sin spruta var vi nästan helt klara. Nu visade det sig att jag som hade en tid ett par timmar efter Anneli fick komma in direkt också då Anneli frågade en vakt som sa att det var okej.

Så på fyrtio minuter var vi färdigsprutade och då är väntetiden efteråt också inräknad. Alla måste sitta en kvart för att personalen på plats ska se att ingen får någon hastig allergisk reaktion.

På vägen hem stannade vi på Coop för att handla några småsaker och Skälby livs för att hämta ut ett paket till mig. Det visade sig innehålla en astronautautograf som jag köpt på Ebay. Har varit på väg några månader.

Efter lunch i form av stuvade makaroner och stekt falukorv (mycket gott!) jobbade jag vidare med Håkan och så plötsligt var vi klara med boken. Det har gått snabbt från att jag fick idén den 13 april till i dag den 23 april då allt är klart. Nu hoppas jag att den ska kunna skickas till tryckeriet på måndag.

Under eftermiddagen publicerades Utrikespolitiska institutets podd Utblick som jag var med och spelade in i måndags och den kan ni lyssna på här. Dessutom ringde en lokalradiostation och ville intervjua mig om ufo nu på måndag morgon.

Olivier som intervjuade mig.

Klockan 16 hade jag ett inbokat Zoommöte med en student vid Visual and Critical Studies at the School of the Art Institute of Chicago, Olivier, som intresserat sig för AFU och vårt arbete. Eftersom UFO-Sverige har ett Zoomkonto så bad jag Anders Berglund om hjälp att koppla upp mötet som annars bara hade gått att genomföra i 30 minuter innan det kopplas ner och man får börja om.

Nu kunde jag prata med Olivier i mer än en timma och köra en PP-presentation om AFU för honom. Olivier visade sig vara en mycket trevlig och frågvis ung man med sina rötter i Hongkong och han var mycket imponerad av AFU:s verksamhet och att vi omedelbart svarat på hans mejl och dessutom ställt upp för att svara på frågor.

Han berättade hur han vänt sig till en del andra organisationer men aldrig fått något svar över huvud taget. För mig är det oerhört viktigt att svara alla som vill ha kontakt och jag har sett hur det har lönat sig i långa loppet. Jag har tappat räkningen på de många unga som vuxit upp och tjugo, trettio år senare kontaktat mig igen och sagt att de en gång i tiden intervjuat mig för skolprojekt eller annat och att den hjälp de då fick var avgörande för vilken inställning de sedan fått till UFO-Sverige och till ufo som fenomen.

Fick också bekräftat att jag kommer att hålla ett föredrag för en Rotarygrupp i slutet av maj. Och så har jobbat med ett nytt digitalt projekt som kommer att avslöjas lite senare.

Och i dag skrev min kollega Johan Croneman om Rögle, Gösta Carlsson och ufomonumentet i DN. Bland annat skriver han så här:

”Gösta var biodlare sedan barnsben, intresserad av pollen och pollinering – men det var först efter att han den 18 maj 1946, nere vid Skäldervikens strand, stötte på ett ufo som polletten trillade ner. Det är en fantastisk historia, Gösta Carlsson vidhöll till sin död 2003 att hans ufo-historia var hundraprocentigt sann – han byggde också 1972 ett ufo-monument till minne av sitt möte med utomjordingarna, det står kvar i Sibirienskogen en bit utanför Ängelholm. Åk dit.”

När bok, vaccin och intervju var avklarade så tog jag lite frimärksledigt och framåt kvällen åt vi en god kycklingmiddag med var sitt glas vin. Jag och Anneli tittade på en av våra serier på teve och sedan blev det tidig kväll med en bok. En bra fredag!

 180 total views,  2 views today