Råbiff och firande av Ylva

På plats för råbiffen.

I dag var det dags för familjens och Ylvas traditionsenliga råbiffssittning som ibland är här och ibland hos Ylva. Nu var det vi som hade dukat upp och som vanligt stod jag för skrapande av oxfilén som är en prövning i sig. Tror jag häll på i 90 minuter innan den 1,5 kilo tunga Sashifilén var klar att kramas till hamburgare – fast utan att passera stekpannan.

Innan dagen tog oss så långt putsade jag och Håkan lite på ”Mötet i gläntan” så att vi skulle få med Johan Cronemans krönika (som jag nämnde i går) i bibliografin i boken. Bra att vara så uppdaterad som möjligt, det är ju så vi nyhetsjournalister tänker även när vi skriver böcker.

Satt en stund och började förbereda deklarationen också. Lika bra att inte vänta till sista minuten. Måste nog ringa Skatteverket på måndag för att kolla några siffror också så att allt blir rätt.

Mitt på dagen kom Anders Berglund på besök från Laxå via Sala där han träffat Mats och Gunnar. Ändamålet med resan var att hämta in en del papper som jag nu ska lämna över till UFO-Sverige revisor.

Anders Berglund på besök.

Anders hade också med några kassar böcker som Gunnar Karlsson skänker till AFU, en del för att sälja och en del för att gå in i samlingarna. Det visade sig att Anders själv köpte ett par och även jag. Dessutom hittade Anders en bok i mina hyllor som han ville låna och en pärm med tidiga teorier om rymdraketer där jag samlat artiklar från 1928 fram till det att den första rymdraketen blev verklighet.

Markus var iväg och jobbade under dagen så jag och Anneli åt en liten förlunch i form av omelett innan han kom hem och då hade plockat upp Niklas och Ylva. Då bjöd vi på korv med bröd och tillbehör för att få något lite lättare att hålla oss i gång innan kvällens clou skulle börja tillredas.

Skål för Ylva och Rigmor.

Vi passade också på att skicka en liten video med en enklare sånginsats (Niklas som sjunger i kör var måttligt imponerad över oss andra) till vännen Rigmor som fyller år i morgon och så skålade vi i champagne för henne och Ylva.

Serverat och klart.

När det väl blev dags att förbereda råbiffen fick Ylva och Anneli hacka gurkan, löken och rödbetorna och lägga upp dijonsenapen och svartpepparn fint på faten så fyllde jag på med själva biffen. Sedan åt vi denna ljuvliga måltid med öl som dryck. Där hade vi flera olika sorter att välja på.

Till efterrätt serverade Anneli en egengjord pannacotta och Ylva bjöd på ett lätt dessertvin.

Det är alltid trevligt att ha Niklas hemma eftersom det inte blir så ofta vi ses. Och som vanligt satte han sig vid pianot och spelade, den här gången den del blueslåtar. Och så sjöng han. Han är väldigt duktig på båda och vi är alla imponerade av hans musikaliska talanger.

Nu skulle han upp och jobba tidigt i morgon så det blev sängen redan vid 22 för honom medan Markus satt vid datorn och spelade med kamrater och vi andra tittade på en serie och sedan en dokumentär om Drottning Elizabeth.

Svart måne.

Under dagen har jag också diskuterat en del ufofrågor på Facebook samt hjälpt en person vars vän tagit en bild av månen i går kväll och fått det resultat ni kan se här ovan. Sådana bilder orsakas av att månens (eller solens, vilket är vanligare) ljus blir för starkt för att kameran ska kunna exponera det rätt och istället ersätter månskivan (eller solskivan) med svarta pixlar. Ett välkänt fenomen som vi sett många exempel på i UFO-Sverige.

Och hur känner vi oss i dag, dagen efter sprutan? Absolut utmärkt och det gäller såväl mig som Anneli.

I säng efter midnatt, nöjda och glada.

 148 total views,  2 views today