Filmjobb och artikel till HBM

Paret Reuterswärd som jag träffade en gång i tiden och deras originalbild plus en förstoring.

Trevligt med frukost vilket är något jag inte alltid prioriterar men i dag när vi hade gäster över natten så satt jag, Anneli och Ylva runt köksbordet och åt mackor med fil och pratade. Båda grabbarna var redan iväg till sina jobb. Markus till juniorträning som han håller i på Bromma GK och Niklas, som skulle börja 06, till redaktionen på TT.

När Anneli och Ylva gick ut en sväng i blåsten, kylan och faktiskt och lite snö då och då, började jag planeringen för sommarens Skåneresa som blir i slutet av juni. Då ska jag gå med på en av vandringarna i ”rymdgläntan” och tänkte slå flera flugor i den resesmällen genom att åka till Lund och hämta en stor samling böcker liksom till Bertil Falk utanför Trelleborg för att hämta någon låda med nytt (gammalt) material som han vill donera till AFU.

Det finns säkert fler stopp att göra men jag fick i alla fall tummen upp både från Lund som från Bertil. Bra, då kan jag och Anneli fortsätta planera för den trippen som också kräver en liten lastbil som ska hyras.

Passade också på att ringa ett av vittnena i Håknäsfallet för att få lite ny information då jag håller på med en artikel om den händelsen för Historiska brott & mysterier. Det var rätt många år sedan vi pratades vid senast och det var kul att åter höras av. Sedan skrev jag klart artikeln och mejlade in den med bilder och allt till redaktionen.

Efter lunch satte jag mig i drygt fyra timmar för att gå igenom ett filmprojekt som en kamrat har jobbat fram på temat spökraketerna. Jag letade fler bilder att illustrera med och gjorde en faktakoll. Det tog verkligen sin lilla tid. Bildcollaget ovan visar paret Reuterswärd som tog den enda bilden av en spökraket 1946 (men bilden visade sig föreställa en dagsljusmeteor) och som jag träffade och intervjuade i Uppsala för många år sedan. Båda är borta i dag.

Det har varit ännu en dag med aprilväder. Snö, blåst, sol och inte kul att gå ut. Så jag har hållit mig inne och suttit rätt mycket vid datorn.

Efter att ha fixat kvällsmaten med Anneli, linguini med räkor i currysås, tog vi plats i soffan för ”Mästarnas mästare” och sedan blev det datorn igen för lite mejlsvarande och så förberedde jag mig inför morgondagens direktsändning i Radio Värmland. Jag har ju lett två stora ufoprojekt i Värmland 2002 och 2004 så jag har en del att berätta.

I dag fick jag veta att en podd som kallas ”UFO abduction and UFO encounter stories” har tagit upp två fall som jag har undersökt. Det ena är Östen Engströms observation utanför Kolsva 1922 och det andra Gösta Carlssons observation i utkanten av Ängelholm 1946. De läses upp av en röst som låter helt frånvarande och utan känsla och titeln på avsnittet säger det mest: ”The mysterious alien abduction of a 8 year old boy near Sweden”. ”Near Sweden”?

Rätt kass. Det går att göra poddar hur som helst tydligen. Lyssna på egen risk. Detta måste vara det sämsta jag hört på mycket länge. Gösta Carlsson kallas för ”en ung hockeyspelare” och rösten som läser är robotlik.

Mejlade med AFU:s amerikanska transportfirma för att få besked om en planerad transport och dessutom med Mihail i St Petersburg som jag hoppas vill ställa upp i en podd. I säng vid 23 med lite läsning.

 161 total views,  1 views today