Intervjuad i P4 Värmland och av folkhögskola

Johan Anderssons illustration av ett fall från 1977.

Strax efter 08 blev jag intervjuad av Bengt Höglind i P4 Värmland som ville prata ufo denna ”Alien”-dag. Alltså en dag som någon tydligen utsett till minnesdag för en av de mest skrämmande science fiction-filmerna – ”Alien” som i Sverige fick titeln ”Alien – den åttonde passageraren”. Inte mycket ufokoppling där men vi fick i alla fall ett trevligt samtal där jag berättade om några spännande värmländska ufofall och lite annat.

Ett av de fall jag berättade om var en observation från hösten 1977 och som kom att utgöra omslagsbild till UFO-Aktuellt nummer 100 (1/05) som ni kan se här ovan. Observationen gjordes vid 23.20-tiden då mannen som var på väg hem från jobbet och plötsligt fick se en enorm cigarr med lysande fönster passera framför bilen över vägen.

Mannen befann sig då vid Karsland i Västra Fågelvik och ställde sig på bromsen. Sedan slog han på radion i tron att det rörde sig om en invasion. Men föremålet försvann efter någon minut och mannen fortsatte färden hem, nu ordentligt uppskakad. Han fortsatte lyssna på radion i flera timmar ifall det skulle komma någon extrasändning men det gjorde det inte.

Observationen var en av många som kom till UFO-Sveriges kännedom när vi knackade dörr i Värmland 2004 och jag blev inte särskilt förvånad när programledaren efter sändningen berättade om hur han själv kände till två vänner som också de sett märkliga cigarrer.

Under förmiddagen har jag åter tagit tag i min deklaration, ringt DN:s lönekontor och Skatteverket för att kolla några uppgifter och känner mig nu rätt i fas med att kunna börja fylla i alla uppgifter. Det blir nog i morgon.

Under förmiddagen ringde en man från Malmö och berättade hur han i mars 2018 sett ett föremål komma ned från himlen, genom ett moln, och sedan bli hängande en stund innan det for tillbaka. Han hade känt en stark smärta i högra ögat och sedan inte blivit sig själv på flera veckor.

Vi pratade en bra stund och det finns en hel del som jag inte kan skriva här för att mannen inte ska gå att identifiera.

Efter lunch skrev jag en kortare säljtext om nya upplagan av ”Mötet i gläntan” som Anders Berglund ska skicka ut till alla medlemmar. Nu väntar jag bara på att få prisuppgifter från Carl-Anton så kan vi börja med marknadsföringen.

Innan jag gick till jobbet ringde en journaliststuderande på Järfälla folkhögskola och ville intervjua mig. Vi pratade 20 minuter och det var ett bra samtal om hur mitt intresse en gång började och annat.

Hade också ett samtal med en vän som jobbar med film och som har tagit fram ett utkast till en film om ufo som jag tror har bra potential. Satt ju i många timmar i går och jobbade med att gå igenom den. Nu ska han jobba om en del utifrån mina synpunkter och jag lovade att fixa lite ljud och bild till ett extra segment.

Det kommer at ta ett antal timmar till innan vi är klara men det är värt det jobbet.

Pratade en stund med Lars på Stockholms science fiction-antikvariat också. Jag har ju några kassar stående hemma som borde dit. Det är bara att hoppas att folks sf-samlingar också hittar de när någon gammal samlare går bort. Det kastas mycket böcker, inte minst nu under pandemin. Och det är något som skär i hjärtat.

När jag kom fram till DN inväntade jag Göran Norlén som dök upp några minuter senare. Med mig hade jag en kase med UFO-Sveriges bokföring som han som revisor ska gå igenom så att han kan lägga fram sin rapport till riksstämman. Pärmarna fick jag från Anders Berglund när han var hemma hos oss i lördags.

En mycket stilla dag på jobbet men där ett samtal med vaccinsamordnaren Richard Bergström skapade stort intresse. Bergström berättade att just nu vaccineras 500.000 svenskar i veckan vilket är bra. Den artikeln fick bra läsning och lyfte sajten under kvällen.

Kvällens mat.

Gick ned på Lilla Asien och hämtade kvällsmat. Tog en beprövad variant i form av kyckling i mangosås men slog även till med en vårrulle som jag hade längtat efter länge nu. Det blev riktigt bra. Satt och åt ensam men fick sällskap av tre redigerare när jag var nästan klar.

Klar till 01. När jag kom hem jobbade jag vidare med två korrrättningar för boken så att den kan gå iväg till tryckeriet i morgon. Det fanns en del annat att göra också men kom i alla fall i säng 02.30.

 194 total views,  2 views today