Jobb med filmen och nya böckerna

Café april 2021.

I dag kom Café neddimpande i lådan där jag är intervjuad tillsammans med Erik Zackrisson och Sarah Scholes om liv i rymden. Ett åtta sidor långt reportage där jag bland annat lyfts fram som ordförande för Archives for the unexplained, världens största arkiv om det okända, men också som vice ordförande i UFO-Sverige. Det är bra att båda organisationerna får synas eftersom det jobb vi gör bygger på allmänhetens intresse.

Under förmiddagen har jag jobbat vidare med ett segment till den film om ufo som jag nämnt i flera bloggar. Plockade fram en bandad intervju med en observatör och fick hjälp av Anders på AFU att ta fram skannade originaldokument från försvarets samlingar.

Nu kommer vi att behöva jobba mer med filmen men just nu har vi fått till en bra bas att fortsätta på.

Har också skrivit klart en text som Anders Berglund ska skicka ut när det gäller min nya upplaga av ”Mötet i gläntan” och pratat med Carl-Anton på Parthenon om vad boken kommer att kosta. Vi hoppas att den ska publiceras innan maj månads slut.

Min nya bok.

Fick också ett nytt besked när det gäller en annan bok som jag kommer med nu i maj. Den har titeln ”Världsrymden anfaller” och ges ut av Storytel, alltså som ljudbok. Utgivningsdatum blir den 13 maj och jag kommer att återkomma till den boken inom kort och ni kan se omslaget till den här ovan.

Fick ett samtal från en meteoritintresserad person och vi pratade länge om det fynd som gjordes i Sverige i vintras. Och jag har länge varit djupt intresserad av allt som faller från skyn så det blev ett bra samtal.

Hjälpte också en ny prenumerant att få en tidning utskickad. Inte sällan får jag fungera som ett kansli där en rad olika frågor hamnar i min brevlåda.

Före jobbet, och efter lunchen, intervjuade jag smittskyddsläkaren i Stockholm Magnus Thyberg en intervju som jag skrev ut när jag kom till jobbet. Bra läsning på artikeln vilket visar på det stora intresset för vaccin och vaccinering som finns bland läsarna.

Fick ett intressant mejl från en man med sina rötter kring Hornborgasjön. Han berättade om en släkting långt ned i 1800-talet som sett hur stora jordstycken kastats många meter ur marken under vintern. Alltså jordkast. Han hade hittat mig via en artikel om jordkast på nätet och nu ville han berätta om detta och det tackade jag honom för. Ett okänt jordkast så vitt jag förstår.

Jag skulle tro att han hittade mig via ”Minutmysteriet” som vi publicerade på DN under en period och där jordkast var ett av ämnena. Titta gärna på inslaget här.

Kvällsmaten blev en kabanossrulle från Nyhetsgrillen. Gott men det får inte bli en vana.

Och så fick jag telefon från bilverkstaden att vår bil redan är klar. Hämtas i morgon.

Lugn kväll och hem efter 01. Lite att pyssla med i vanlig ordning, bland annat att sortera in en massa filer på externa hårdisken efter att ha jobbat klart ”Mötet i gläntan”. I säng efter 02.

 135 total views,  2 views today