Ny bok som nämner ufo

Andreas Nybergs bok.

I dag fick jag min tidigare redaktör på Semic, Andreas Nybergs, ny bok på posten. Och Andreas har haft den goda smaken att nämna såväl spökraketerna som Roswellhändelsen i den fyrtiotalsnostalgiska sammanställningen. Han har också med min bok om krypton och koder i litteraturförteckningen.

När jag läst de två kapitlen med ufoanknytning så förde jag in boken i min ständigt växande bibliografi över allt som getts ut på svenska och som tar upp ufo eller flygande tefat på ett faktamässigt sätt. Nu rymmer bibliografin 645 poster och när min nya upplaga av ”Mötet i gläntan” kommer i maj så blir det ytterligare en.

Jag har ännu inte bestämt mig för när jag ska ge ut bibliografin som är skriven för en smal krets av läsare. Men någon gång får jag väl sätta punkt.

På förmiddagen bokade jag in en större intervju om coronaläget till i början av nästa vecka och passade även på att ringa en pensionär i Gävle som hade donerat 1.200 kronor till SFU, något vi ville tacka honom för. Det var inte första gången han donerade pengar och den här gången pratade vi också om att han hade en del böcker som vi skulle kunna ta hand om. Jag får se när jag har vägarna åt Gävle nästa gång.

Vid 10.40 hade jag hunnit hänga tvätt och fixa lite annat hemma också lagom till det att Stefan kom för att plocka upp mig och ge mig däng i badminton. Jag hade ingen bra dag på banan och det blev tre raka set i baken: 11–15, 9–15 och 7–15 i en tydligt nedåtgående trend.

Men vi hade kul i alla fall och upptäckte dessutom att den boll vi nu spelat med i fyra matcher har hållit väldigt bra. När tefan tittade närmare på den såg han att den var annorlunda konstruerad än de vi brukar köpa i Komethallen och tydligen lite mindre känslig för våra snedträffar.

Såg på Facebook att Alan Godfrey nu har skrivit kontrakt med Hollywood om att de ska göra en film av hans upplevelser. Bara att gratulera! Alan är en trevlig man och AFU har hans polisuniformsjacka hängande. Den han bar när han säger sig ha mötte ett okänt föremål 1980 och sedan blivit ombordtagen på farkosten.

Innan det bar av till jobbet fixade jag lunch och såg på ”Simpson’s” men ägnade också en timma åt att jobba fram början på ett DN.se-quiz som ska publiceras i samband med att sajten fyller 25 år den 22 maj. Det kommer att ta en stund även i morgon innan det är klart eftersom tanken är att göra ett offentligt och ett internt. Ringde och pratade med några av de som var med tidigt för att få lite idéer.

Själv kom jag ju till DN.se i december 1996 och har med vissa avbrott varit sajten trogen.

Under dagen har jag också haft kontakt med ett större museum som vill göra en utställning tillsammans med AFU och UFO-Sverige 2022. Vilket låter riktigt bra eftersom museet är känt och når ut till många.

Det är mycket på gång just nu även om en del kommer att ge resultat först inom ett år. Men allt går som tåget för AFU och UFO-Sverige och vi får väldigt mycket positiv feedback från alla håll.

Framåt kvällen fick jag ett mejl från en elev på en skola i Stockholm som vill intervjua mig om ufo för ett skolprojekt. Sådant ställer jag alltid upp på. Det är väldigt viktigt att hjälpa alla nyfikna unga så att de får bra information om ämnet.

I dag var jag intervjuad i Järfälla i fokus som är Jakobsbergs folkhögskolas elevtidning. En kort och trevlig intervju som ni kan läsa här.

Under arbetskvällen fick jag en beställning på en text om Gösta Carlsson om Rögle vann sin semifinal i SHL och gick till final. Texten skulle vara på nästan 6.000 tecken så jag började skriva den på vinst och förlust. Och Rögle vann med 4–0 och gick till sin första SM-final! Bra eftersom jag håller på Rögle efter Luleå (som redan har åkt ut) och för att texten nu kommer till användning någon gång under de närmaste dagarna.

Hade också kontakt med en arkivkollega i USA som har problem med den lokal de hyr. Problemet är att de inte längre har råd att vara kvar där vilket har gjort att hela samlingen nu ligger i ett förråd. En varning om hur det kan gå om man inte löser sin ekonomi på sikt.

Mat blev det i form av thai som Björn plockade upp i Fredhäll. Min var nog i mildaste laget, bra att veta till nästa gång.

Mycket att göra men hem efter 01 i alla fall. Som sista man, vilket inte är så ovanligt. Fick ev mina ”ordinarie” chaufförer så det blev en trevlig resa hemåt. Hemma kopplade jag upp mig mot DN och lade in några bilder i min text om Gösta Carlsson, plockade ned tvätt och stuvade undan en del papper. Efter 02.30 var det dags att börja tänka på sista versen.

 169 total views,  6 views today