Sortering och Niklas stannar över natt

Niklas här på middag.

Vaknade en timma för tidigt då min mobil lyckats fastna på finländsk tid efter Ålandsresan. Anneli gav upp och tog sig ur sängen och jag följde efter en stund senare då det inte gått att somna om trots att klockan ringt 07.

Medan Anneli tillbringade timmar och åter timmar i kö hos Telia och Tele2 för att ordna med en blankett som skulle fyllas i för att flytta hennes mammas telefon till nya boendet satt jag mitt emot och klistrade in drösvis med urklipp som blivit liggande.

Annelis köande och väntande och bollande mellan olika avdelningar slutade till sist med att den där blanketten inte alls behövdes! Istället kom hon fram till en kvinna på Tele2 som med några knapptryckningar fixade allt. Telia hade haft jättefel och därmed förstört många timmar för Anneli i dag.

Ska vi vara riktigt noga så var Tele2 inte särskilt mycket bättre utom den allra sista kvinnan som alltså visste något. Då hade Anneli säkert ägnat fyra timmar åt detta.

Efter lunch på verandan övergick jag till att fortsätta sorteringen av Nils-Olof Jacobsons material nere i källaren. Mest brev men också en hel del andra papper. Men nu har jag i alla fall tömt en halv av de två fulla flyttlådorna som jag ska sortera.

Under dagen har jag och Anneli också fortsatt planera vår andra Skåneresa för i sommar. Pratade med Lu Ejvegård om att ses igen om en vecka och hon blev väldigt glad över att vi kommer tillbaka. Den här gången blir det ännu ett gäng böcker som ska transporteras upp.

Har också bokat tid med dottern till Bengt Westerlund vars kvarlåtenskap vi redan hämtat en del av. Nu blir det återbesök till Uppsala på torsdag för att plocka ut ännu ett antal böcker.

Framåt kvällen hämtade Markus Niklas hemma hos sig när han själv skulle åka hem från jobbet på Bromma GK. Tidigare på dagen hade Markus levererat en stor resväska till honom för att han skulle kunna packa ordentligt inför Tokyo dit han åker i morgon. Så nu står väskorna i bilen klara att köras till Arlanda tillsammans med Niklas.

Nu börjar det komma lite bär i trädgården, inte minst krusbär. Och de smakar alldeles utmärkt redan även de nog behöver ett par dagar till för att växa till sig.

Tre bär från vår trädgård.

Innan det blev sängen tittade vi på slutet av ”Into the storm” som var en katastroffilm i ”Twisters” anda fast med mycket större tornador.

 189 total views,  1 views today