Innebandyvinst

Det var ett tag sedan jag var på innebandy med Niklas lag, inte minst eftersom det inte har varit så många matcher i höst. Men efter att ha ätit Annelis köttfärslimpa (som Markus hjälpt till med) så stack både jag och Anneli iväg för att se matchen som gick i Björkebyhallen. För oss var det extra roligt eftersom Emil Svärd och Sebastian Bremberg kommit till laget, två av de killar från P92 som Niklas spelat en massa matcher tillsammans med. Nu hamnade de tre i samma kedja.

Till slut blev det vinst med 5-3 efter en stark sista period. Anneli satt i sekretariatet tillsammans med grabbarnas gamla tränare Uffe Svärd. Och de skötte sig väl också bra!

På jobbet var det en stilla ström av jobb (strejk på Finnair, val i Kosovo och annat) men jag inledde morgonen med att skriva en blogg om 2012. Egentligen är det rätt fantastiskt att en del faktiskt tror att jorden ska gå under 2012 bara för att några författare har tolkat mayaindianernas kalender på det sättet. Det finns också en annan skola som menar att jorden nog inte går under men att mänskligheten då går in i en ny tidsålder, en andlig förändring alltså.

Inte utan att man känner igen det svamlet från slutet av 80-talet då vi var på väg in i Vattumannens tidsålder och allt skulle bli så himla andligt. Vad händ med det? Tar den tidsåldern plötsligt slut nu?

Jag tar i alla fall gärna emot vad från folk som tror att jorden ska gå under 2012. Känns som lättförtjänta pengar.

Fick ett mejl från en finsk läsare av min senaste bok som undrade om jag kände till ett rykte som han hade hört om att man skulle kunna filma ett slags annan dimension genom att ställa in teven på myrornas krig. Det gjorde jag faktiskt inte. Det hela gick i alla fall ut på att dra ur antennen och låta myrorna slåss medan man filmade detta med en videokamera. När bandet var slut så skulle man ladda in det i videobandspelaren och titta på det. Då skulle man kunna se konturer och bilder av människor dyka upp, folk som uppenbarligen inte hörde hemma här.

Mannen som tipsade hade hört det av en vän till en vän vilket kändes lite Klintberg-varning. Men jag tycker att historien är intressant ändå. Så om någon av er har hört talas om den så skriv gärna och berätta.

För övrigt har jag känt mig rätt sänkt under dagen och när jag kom hem så gick jag och lade med med Kalle och Hobbe, ömsom läsande och ömsom slumrande i sängen. Trodde nästan jag var på väg att få influensan. Mera troligt är nog att jag haft så himla ont i ryggen de senaste dygnen att musten gått ur mig. Detta i samverkan med alldeles för lite sömn tog nog ut sin rätt. Ska försöka komma i säng i tid i dag.

Sebastian Haegemark gör 1-0 till Bele efter 1.20.

beleaker09_01

Gustav Blidholm skjuter mig nästan i skallen.

beleaker09_02

Olof Ekedahl försöker peta in bollen.

beleaker09_03

Niklas skjuter men det blir inte mål.

beleaker09_04

Mattias Hillborg skjuter ett av sina två mål.

beleaker09_05

Filip Landeberg räcker inte riktigt ända fram.

beleaker09_06

Joakim Nilsson gör 3-3 i andra perioden.

beleaker09_07

Loading