Fortsatt jobb i San Francisco

Fred i motljus.

Efter att ha vaknat vid 06.30, duschat och fixat med packningen ringde jag Anneli och pratade en stund. Fred kom tillbaka efter en promenad och strax före 08 gick vi ned till receptionen och vidare till den lilla delibutiken runt hörnet för att träffa de andra.

Medan vi satt och väntade dök en liten snabbvingad kolibri upp i trädet intill men jag hann aldrig ta någon bild på den. Den hade rätt bråttom.

Frukosten köpte vi på delin som gör fantastiskt bra mackor och sedan spelade Felix, John och Fred in några scener med redaktionssnack som kommer att gå som en röd tråd genom ufodokumentären.

Fick en länk till en intressant Politicoartikel om olika presidenters ufoobservationer under dagen. Lite nytt där faktiskt. Och så går ryktet att Karl Nell ska ta över efter Sean Kirkpatrick som chef för Aaro. Den saken får jag återkomma till.

Fred tar en selfie med Geraldine.

Första stopp i dag var hos Geraldine Orozco som berättade om sin ombordtagningsupplevelse. Medan hon berättade för Felix satt jag och pratade med hennes sambo Alex som också var intressant och bland annat hade en stor samling böcker om sufism och mystik.

Filmning hos Geraldine.

Geraldine fick efter ombordtagningen plötsligt en konstnärlig ådra, berättade hon, och började måla tavlor. När teamet var färdiga med intervjun fick jag tio minuter med Geraldine innan vi var tvungna att åka vidare.

Undertecknad i ”På spåret”.

Medan vi satt och pratade med Geraldine sände SVT ”På spåret” och i dagens avsnitt var jag med och ställde frågan från Norrköping. Inspelningen var gjord på AFU och det jag frågade var om foo fighters. Roligt att AFU fick komma i fokus i ett av Sveriges mest tittade program.

I väntan på nästa intervju stannade vi till några kilometer längre bort för att äta lunch på en koreansk-kinesisk restaurang där vi fick in stora välfyllda tallrikar som vi snurrade runt på en rund platta i mitten på vårt runda bord.

Det hela slutade med att Felix snurrade för hårt och så åkte en hel kanna te ut över den plats där stackars Fred satt. Men gott var det och mycket.

Rizwan Virk intervjuas.

Efter att ha vilat 90 minuter på hotellet körde vi i en bil till hotell Nobu för att intervju datorforskaren Rizwan Virk och det samtalet blev riktigt spännande. Det märktes på Felix och hans frågor.

Rizwan Virk.

Innan vi gick in i rummet för att genomföra intervju fick Fred syn på Chris Mellon i hallen utanför så jag släppte det jag hade för händerna och rusade ut till honom och presenterade mig. Nu fick jag äntligen chansen att förklara vad vår dokumentär handlar om och kunde avfärda de konstiga uppgifter som spridits av Garry Nolan om oss under dagarna här.

Nu kommer det säkert att lösa sig med en intervju lite längre fram.

Fick också en kort pratstund med Avi Loeb som vi ska träffa i morgon.

Glada elektroniska prylar.

Kvällens mat intogs på en typisk amerikansk diner, Peninsula Fountain and Grill, där det blev Californiaburger och Fat Tire. Och så lekte vi med lite bilder av oss själva. Felix gjorde om ett foto på mig till frontbild på sin klocka och telefon…

Under tiden kommunicerade jag med Robert Fleischer, ufo- och journalistvän från Tyskland, som varit och lyssnat på konferensen. Och efter en stund kom vi överens om att vi skulle filma honom på hans hotell, Cardinal, som bara låg hundra meter bort.

Robert är kunnig och trevlig och vi träffade honom i lobbyn dit han kom direkt från sängen. För säkerhets skull frågade vi portieren om vi fick filma och det fick vi men senare blev han arg på oss för att vi inte frågat om vi fick filma honom, vilket vi inte gjort och inte ville göra, och för att vi filmat med stora kameror och inte med telefonerna. Sur var han.

Felix intervjuar Robert.

Det var trevligt att träffa Robert igen, har inte sett honom sedan Barcelonakonferensen.

Till slut var vi i alla fall klara för i dag, kördes hem av Fia och gick upp på rummet. Efter 23 var vi i säng på riktigt och jag kunde läsa ut min bok.

Loading