Fejkad film från Sverige

Det sprids mycket skräp på nätet, inte minst via Youtube. I går fick jag tips av min vän Jim i Danmark om att det nu publiceras klipp som påstås visas tidigare okända ufofilmer från Sverige, som nu ”ska ha offentliggjorts”. Vem som skulle ha offentliggjort dem sägs inte och det finns all anledning i världen att ta dem med en nypa salt.

När jag kontaktade mannen som publicerat klippet ovan så svarade han att prompt att i alla fall det sista (och bästa) klippet visat sig vara en fejk rakt av. Och de uppgifter som han fått fram visar att det är gjort av en 16-årig svensk 3D-designer ”Qvist_designs” som lagt upp den på sitt Instagramkonto.

De övriga klippen ser inte särskilt svenska ut och det finns anledning att tro att även de kan vara bluffar. Några timmar efter vår kontakt publicerade Jay Tee, som han kallar sig, en ny video där han berättar att filmklippet är fejkat. Kanske hade det varit bättre om han varit lite källkritisk först och sedan (inte) publicerat.

https://www.youtube.com/watch?v=7oS8jNRFXks

Och kanske ska man undvika en rubrik som ”CONFIRMED UFO Footage & Clearest Sighting EVER!” när man lägger ut klipp man inte har en susning om ifall de är riktiga eller bluffar. Kanske.

I morse satt Anneli, Claes och Åsa och löste ”Melodikrysset” medan jag skötte epost och hjälpte Göran Brusewitz med en fråga som han mig kolla. Vi åt frukost och fikade och vid 12 sa vi hej och körde hem från Örebro till Järfälla med ett stopp på Skälby Pizzeria där jag köpte en pizza och Anneli en sallad som vi sedan åt i soffan framför den nya versionen av ”Mordet på Orientexpressen”.

Traderaköp.

När vi kom hem låg det också två mindre försändelser i brevlådan som måste ha levererats dit i går efter det att vi kört till Örebro. Den ena visade sig innehålla Lauro Mundos ”The Emergency Press” (troligen från 1954) som jag köpt på Tradera och det andra en cd-skiva med musik och med den lockande titeln ”UFO över Lappland – Spökraketer” från 2022.

Hade aldrig hört talas om den tidigare men det var ett givet Traderaköp det också. Ni kan lyssna här ovan. Kan inte påstå att själva musiken imponerade.

Ägnade en stund åt att sortera in rymdhelsakerna jag fått från Ole och Gunnar och det var bara några få som jag hade sedan tidigare. Som jag har påpekat förut verkar det finnas hur många som helst och att ens försöka samla alla är en fullständig omöjlighet. Men värt ett försök 🙂

Vi tittade på ett avsnitt ”Shetland” innan vi tog kväll och hoppade i säng med var sin bok. Just nu ”Den långa flykten” alltså.

Loading