Förberedelser inför filmningen

Gruppsamtal inför fredagens filmning.

På fredag ska vi spela in det allra sista till ufoserien i TV4 och jag har ägnat en stor del av dagen till att förbereda den. Först ett två timmar långt möte där jag, regissören John, klipparen Viktor och programledaren Felix gick igenom ett långt manus som John tagit fram.

Vi stötte och blötte innehållet, strök och putsade och lite senare på eftermiddagen skickade Viktor ut en ny version som jag och Felix sedan pratade oss igenom som om det vore skarpt läge under en timmas tid mellan 18 och 19. Lite nytt filande på texterna.

Jag har också jobbat fram ytterligare sex filer och mejlat dem till Mufon men här finns mer att göra.

Under dagen körde Anneli bilen till Motordepån för att få stenskottet fixat (gick snabbt) och för att deras reparatörer skulle kika på vår backkamera som numera är ett enda dis. Och det visade sig mycket riktigt ha kommit in vatten i den och nu måste den bytas. Kostar nästan 6 000 kronor.

Vi fick tillbaka bilen efter lunch och en tid då vi kan lämna in den för att få kameran utbytt.

Efter en runda på stan körde jag Anneli till Vällingby för en författarsamtal med Susanna Alakoski på Vällingby bibliotek. Och hon hade sällskap med Ylva. Förstås!

Själv tittade jag på dokumentären om Gunde Svan i väntan på att Anneli skulle komma hem och då åt vi pizza framför teven. Men sedan blev det läsning i sängen från 22. ”Den långa flykten” gäller fortfarande.

Loading