Badminton och DN-besök

Träffade Per från IT på gamla jobbet.

På förmiddagen passade jag på att lägga upp en text om min nya bok på Facebook för nu vet jag vad den kommer att kosta att köpa med porto och emballage. 228 kronor närmare bestämt.

Och det var många som fortsatte att nappa på erbjudandet och nu är det 265 personer som mejlat mig om att de vill köpa den när den kommer. Så är ni intresserade så mejla mig på clas.svahn[at]gmail.com så får ni ett mejl när den är färdig att skickas ut. Betala inget innan dess. 463 sidor är den på.

Nya boken.

Sedan blev det en holmgång med Stefan på badmintonbanan där det inte gick så bra för mig den här gången heller. 12–15, 10–15, 10–15 blev siffrorna till Stefan fördel. Enda jag kan skryta med var att jag tog ikapp ett 1–10-underläge till 12–11 men sedan var det stopp.

Stefan passade på att visa en liten film från sin avtackning på SVT så nu är även han pensionär precis som jag.

Efter lunch hemma med Anneli åkte vi en sväng och gjorde några ärenden och sedan fick jag ett mess från Björn på jobbet att det fanns semlor denna fettisdag. Så vi åkte dit eftersom vi ändå var i krokarna och åt var sin semla och pratade med folk. Hann prata med några som jag intre träffat på länge vilket var bra.

Det snöade i morse så både jag och Anneli har skottat och gjort rent bilen. Men även om det fortsatte lite smått under dagen behövde vi inte skotta igen.

När vi kom hem från DN ringde jag en kvinna som jag tidigare träffat och intervjuat om fallet ”Jarl”, alltså den historia som återges i en av Henry Kjellsons böcker där en svensk man ska ha blivit vittne till och till och med filmat hur tibetanska munkar fått stora stenblock att levitera genom att blåsa i långa dungchener, alltså ett slags enorma trumpeter, och på så vis flytta blocken från marken upp till en högre nivå.

Jag håller på att samla material om denna mycket spridda historia till en artikel och hoppas att kvinnan ska hitta en del dokument som har med detta att göra.

Nu lyser den igen.

Kvällens stora utmaning, efter kvällsmaten som Anneli lagade, blev att byta lampan över min Eugen Semitjov-tavla. Det slutade med att vi fick montera isär hela lampan för att få in den nya glödlampan. Idiotisk konstruktion.

Sedan satt jag vid datorn någon timma innan det blev paus med lite ”Den långa flykten” i läsfåtöljen. Och Anneli bjöd på melon!

Jag fick också dra igång en kontroll då det kom ett mejl om att domännamnet ufo.se skulle ha gått ut och inte längre tillhöra oss. Jag talade med Göran, som är den som har mest koll, Tobias och mejlade kassören. Snart stod det klart att det rörde sig om ett försök att lura oss på pengar. Domänen är betald under resten av året. Man blir bara så trött på alla idioter som sysslar med sådana här bedrägerier.

Var också i kontaktat med Mufon som blivit utsatt för en hackarattack som orsakat mycket stora problem och skadat deras CMS. Jag hoppas verkligen att de kommer tillrätta med det. En varning till oss om att även vi kan bli utsatta för samma sak.

Under kvällen hjälpte jag min vän Dave Clarke i Sheffield med bilder och en inspelad intervju som jag gjort med Stan Hubbard, en pilot som gjort en mycket intressant ufoobservation en gång i tiden. Nu ska Dave, som själv har intervjuat Hubbard (som avled 92 år gammal 2015), skriva en artikel om händelsen för Fortean Times.

Efter 23 blev det sängen för att läsa vidare. Då hade jag svarat på ett trettiotal mejl från hugade bokköpare.

Loading