Förberedelser

skillingaryd19710506

Har jobbat några timmar med att förbereda morgondagens föredrag för RT 143 inne i Stockholm. Den Round Table-föreningen är inte bara min favoritförening utan också den jag hållit absolut flest föredrag för. Den här gången vill de ha inriktningen på spöken och paranormalt så jag får pussla ihop något alldeles nytt eftersom det inte är det jag oftast brukar föreläsa om.

När jag inte har gjort det så har jag förberett mötet i Ängelholm på lördag. Vi blir många som åker ner för att hålla styrelsemöte och försenad julfest, vilket i praktiken innebär att vi går på restaurang hela gänget. Ett par nya följer med den här gången och alla UFO-Sverigemedlemmar som är intresserade får gärna dyka upp på Hotell Lilton klockan 15.

Sent i kväll fick jag också reda på att ufologen Lars-Erik Svennberg gått bort. Eftersom jag bara har haft sporadisk kontakt med Lars-Erik så sökte jag efter honom på Hitta och Eniro men utan att få träff. Med viss oro ringde jag upp det nummer som han och hans fru har och fick då veta av frun att Lars-Erik avlidit hastigt den 5 november 2008. Lars-Erik var en av de drivande inom föreningen Gicoff i Göteborg på 1970-talet och han var också en av dem som undersökte Lars Thörns berömda tefatsbild från Skillingaryd som togs den 6 maj 1971.

Lars-Erik som var mycket intresserad av stereofotografi under hela sitt liv upptäckte att Thörns två bilder kunde användas som ett stereoskopiskt par och därmed också i praktiken användas för att bestämma storleken på det flygande föremålet. Resultatet blev att Gicoff kunde slå fast att Thörns bild föreställde ett relativt litet föremål, ett par navkapslar, och att det hela var en bluff.

Thörn själv har alltid hävdat att bilderna är äkta, så också när jag träffade Lars Thörn i hans hem i Jönköping i slutet av december 1995. Ni kan se en av hans två bilder här ovan.

Nu är alltså Lars-Erik borta vilket är tråkigt. Han var en sprudlande idérik person som med sin tekniska bakgrund var den perfekte ufoundersökaren.

Det har blivit en hel del ringande i övrigt också, skannande av bilder och så en utflykt till Coop Forum i Vällingby för att veckohandla med Anneli. Och så har jag hunnit med att förlora i badminton mot Stefan igen. 1-2 även den här veckan trots att jag gjorde ett bra första set. Nu är det revansch som gäller.

I kväll beställde Anneli årets semesterresa som ska gå till Barcelona. Golfresa ska det bli, åtminstone för Markus. Vi andra för väl nöja oss med mera normala sevärdheter.

Loading