Bokjobb och gångtur i duggregnet

Ute i grådasket.

I dag tog jag och Anneli en kortare tur eftersom det inte bara var grått och trist utan dessutom duggregnade hela tiden. Glasögonen blev alldeles prickiga. Men det var skönt att röra sig lite, det var ett tag sedan vi var ute och gick tillsammans.

Har fortsatt att skriva in vilka som vill ha min nya bok och försökt se till så att alla som vill ha en signatur också ska få det. Om jag skulle räkna ut hur mycket tid jag lagt ned på den här boken så är det utan tvekan en minusaffär men för AFU blir det ett plus. När man är i den här branschen gäller det att förstå vad det handlar om när man säger att man jobbar ideellt.

Skrev ett viktigt mejl till en man i London som har sagt att han är villig att hjälpa AFU. Bara att hoppas på ett bra svar där, men det tar nog ett par dagar.

Har också fått en förfrågan om en större intervju i samband med att TV4-dokumentären sänds i slutet av mars. Nu gäller det bara att hitta ett datum som funkar för journalisten, fotografen och mig. Kan bli bra uppmärksamhet för AFU också tänker jag.

Fick ett mejl från Hilary Evans dotter Valentine under dagen och hon och hennes man kommer hit till Stockholm i början av maj. Efter att ha kollat med Anders så hittade vi ett bra datum så att jag kan köra ned de båda för att titta på arkivet och hur vi har tagit vara på hennes pappas samlingar. Efteråt åker vi hem till mig och Anneli där vi bjuder på middag.

I rådjursskyddartagen.

Anneli har försökt att göra en skyddsinsats för att stoppa rådjuren från att äta på hennes träd som hon fick i pensionsgåva när hon slutade på Miljökontoret föra året. Det är inte lätt att hålla rådjuren borta tyvärr.

En annan sak som inte är så lätt är att skydda sina bilder och texter från att andra tar dem rakt av och inte ens anger källa. Som Preston Dennett har gjort i ett Youtubeinslag där han på något sätt kommit över mina bilder till Gösta Carlsson-fallet men utan att säga vart han hämtat dem eller att de är mina. Osnyggt.

Framåt kvällen lagade vi en god pastarätt med kyckling- och svampsås. Smarrig!

Hjälpte Felix med en del uppgifter till en ny ”prata” som ska in i dokumentären. Nu kan det inte vara långt kvar innan den måste vara färdigklippt.

Jag är intervjuad av en hel massa poddar och hade faktiskt missat att den här låg ute på Spotify. Så jag tackar Jennie för tipset! Vill ni lyssna så är den inte så lång och kan höras här. Handlar mest om AFU.

Gå och se!

I dag fick jag post från AFU och i kuvertet låg också programmet för Norrköpings konstmuseum för 2024. Och där hittar vi utställningen som AFU är en mycket stor del av, både i form av föremål och inspiration. Jag kommer att vara med på vernissagen och det ska bli riktigt spännande att se utställningen. Ni kan läsa mer om den här.

Fick mejl från det amerikanska transportföretaget som skeppar över ufoböckerna från Rice university i Houston och där framgick det att lasten kommer till Sverige den 9 april. Ett tag till alltså.

Den nya varianten var större.

I dag kom en ny bok istället för den som Airmee ställde i vätan utanför dörren och förstörde. Philip Mantle fixade den. Givetvis ställdes också denna på marken och hann bli lite fuktig även den här gången, men inte lika illa som sist. Klantskallar. Lustigt också att den ny boken var större än den första trots att det är samma bok och lika många sidor. Print-on-demand har sin sidor.

Framåt kvällen tittade jag och Anneli på en gammal romantisk komedi från 1948, ”Ord i rättan tid”, en trevlig bagatell. Sedan blev det sängen efter 23.

Loading