Tre möten och sista delen

Sista delen av ufoserien.

På hemmafronten har jag kört två tvättmaskiner och hängt dem, ätit frukost och skrivit en massa mejl för att flytta olika möten som jag inte riktigt hinner med den här veckan. Och Anneli är alltså fortfarande kvar i Mariestad för att ta hand om en massa praktiskt efter hennes mammas bortgång. Det är lite ensamt här hemma.

Under förmiddagen pratade jag med Vallentunas två lokaltidningar om att jag kommer tillbaka till kulturhuset för att avsluta utställningen den 21 april. De skulle försöka få in var sin notis om detta.

Framåt 11.30 gav jag mig iväg för att hinna med ett ärende och sedan få tid att spana in en parkeringsplats i närheten av Armémuseum där jag skulle gå Modul b i fundraisingkursen. Men redan efter några meter hörde jag ett skramlande/gnisslande från bilen som gjorde mig orolig att jag körde raka vägen till Motordepån istället.

Där tog de snabbt in bilen och hittade felet som var en stor sten som låg och krasade i bromssystemet på vänster framhjul. Snabbt fixat och inget betalt skulle de ha.

Då hade jag hunnit messa kursledningen att jag nog kunde bli sen men allt gick snabbare än jag trott och redan efter 15 minuters snurrande i kvarteren runt museet fick jag tag på en plats bara tre kvarter bort. Bingo i det här området.

På kurs.

Kursen gick mellan 13 och 16 och den var mycket givande. Inte minst diskussionerna mellan deltagarna och kursledningen. Alla utom jag kom från den kultursektor som handlar om teater och museer. Arkivsidan stod jag för.

Och vi fick lära oss en hel del, jag skrev tre sidor med bra tips i mitt anteckningsblock.

När jag kom hem igen var det dags för sen lunch eller tidig middag. För någon lunch blev det inte alls i dag på grund av bilbekymret. Och redan klockan 18 var det dags att koppla upp sig för ännu ett möte, den här gången på Zoom och nu med Thomas Michanek och Anders Liljegren på andra sidan. Under en timmes tid gick vi igenom ekonomin och hur den kan se ut om vi flyttar till nya lokaler.

Möte med Thomas och Anders.

Vi diskuterade också kostnaderna för själva flytten och hur dessa ska kunna finansieras. Diskussionen var en förberedelse inför ett större möte i morgon där jag kommer att vara med på Zoom medan övriga sitter på plats i Norrköping.

Teamsmöte.

Klockan 19 inleddes möte nummer tre för i dag. Nu med Göran Norlén, Tobias Lindgren och Vera med, alla uppkopplad, nu med Teams.

Under kvällen fick jag klart för mig att AARO publicerat dokument som ufokontoret fått ut och som visar att några inom myndigheten fört inrikes säkerhet i USA hade börjat planera för att undersöka och ta vara på teknik från kraschade utomjordiska farkoster. Nu blev det aldrig något av det projektet och några farkoster ska aldrig ha hittats.

I vilket fall kommer detta säkert att späda på debatten som kom igång i och med David Gruschs påståenden om att USA faktiskt har tagit vara på just sådana farkoster. Jag och Roger Glassel skrev ihop en artikel precis före och i reklampauserna till det sista avsnittet av TV4-serien. Ni kan läsa den här.

På tal om ”Ufo-mysteriet med Felix Herngren” så blev det sista avsnittet i mångt och mycket en genomgång av olika teorier. Faktum är att jag och Felix spelade in detta sent en kväll den 15 januari men att allt det materialet kastades i papperskorgen och så gjorde vi om allt en gång till den 16 februari, nu med Moa Gammel med i några scener på slutet.

Dagens svenska ufofall var Tommy Hesselboms observation i Grevie som alla som läser UFO-Aktuellt eller mina böcker känner väl till. Tommy är fortfarande påverkad av det som hände den där kvällen i december 2011. Det kunde ni se under vår inspelning som gjordes förra sommaren.

Innan kvällen slog midnatt hade jag betat av några mejl, hjälpt en man som ville ha tips på en ungdomsbok om ufo och en annan som undrade var nedslaget i Östra Lägern 2012 ägde rum. Den senare mannen bodde själv vid sjön så jag skickade kartor.

En av mejlarna hade faktiskt haft Ivan Troëng som lärare en gång i tden. Ivan som var mycket aktiv inom ufo (eller snarare ifo; interplanetarisk rymdskepp) i slutet av 60-talet och in i 70-talet. Honom hann jag bara träffa en gång och när han avled kastade en släkting hela hans arkiv i en container innan jag hann få veta det. En ovärderlig skatt gick på det viset förlorad.

Klockan 00 blev det sängen för att läsa lite i ”1914”.

Loading