Skrivardag och ufo

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0Bmhjf0rKe8[/youtube]

I dag har jag fortsatt att skriva ytterligare ett kapitel och en bit av ännu ett till nya boken. Samtidigt som jag skriver så placerar jag in de bilder som jag vill ha med för att veta hur långt jag behöver skriva. Funkar bra. Men vid 10.30 så var det dags att köra till Spånga och ta sig an Stefan för lite badminton.

Tuff match där jag vann första för att, min vana trogen rasa ihop i andra och låg under med 11-1 som värst innan jag lyckades, boll för boll, ta mig upp till 12-12. Sedan vann Stefan det setet med 15-12 och det blev ett avgörande. Som jag vann med 15-13 efter några riktigt giftiga bollar från båda håll.

På vägen ut såg jag ”Ellen” skymta förbi på teven som alltid står på. Inget jag brukar titta på. Men nu råkade ”Ellen” visa en Youtubefilm som var så himla gullig att jag inte kan låta bli att länka till. Ni kan se dem här ovan.

Efter en tur på stan med inköp av grillad med mos och gurkmajonnäs plus en cheeseburgare som höjdpunkt åkte jag hem för att fortsätta skriva. Höll mig borta från mejlen och mobilen för att få lite arbetsro vilket innebar att jag missade när en kollega från DN ringde och ville intervjua mig om Tunguskasmällen som det blir ett teveprogram om i morgon. Så kan det gå. (Programmet är på SVT2 klockan 18).

På eftermiddagen ringde en reporter och ville komma hem för att göra en större intervju om mig för tidningen Land nu på torsdag. Land är ju inte bara en bra tidning utan också en av de mest lästa i landet. Bra plats att synas på både för mig som författare och för UFO-Sverige.

Eftersom Anneli var borta på tjejnätverksträff så fixade jag en bunt pannkakor till mig och pojkarna. Vispade ned O’Boy i smeten vilket är ett gammalt trick som de gillade när de var små. Smakar bra nu också kan meddelas. Under tiden lyssnade jag på min senaste Zappa-platta ”Philly ’76” som är en liveinspelning och riktigt bra.

Sedan ringde Eva på Jordstrålningscentrum och ville att jag skulle komma dit och hålla föredrag i höst vilket jag tackade ja till. Och efter det har det blivit en hel del telefon och inte lika mycket skrivande som jag hade hoppats. Har lagt ned några timmars jobb på att, som den valberedning jag är, försöka hitta en ny ordförande till Stockholms UFO-förening och pratat länge med Amanda som liksom alla andra vettiga och kunniga UFO-Sverigemänniskor blivit utkastad från UFO-Sajten; en parodi på ufologi. Tydligen åkte hon ut för att hon visste svaret på en fråga som en person där hade ställt. Och eftersom svaret grundades på en uppgift som kom från mig så ingrep moderatorn omedelbart och kastade ut henne.

Det råder sant envälde och godtycke på den där märkliga sajten. Och det konstigaste är att alla som verkligen vet något om ufo de åker ut så fort de öppnar munnen. Fast det är givetvis enklast så. Då slipper de som är kvar att bekymra sig för att bli indragna i en faktabaserad diskussion, något som ju kräver kunskap och pålästhet.

I den verkliga ufovärlden så fortsätter folk att observera knepiga saker. Skickade ett intressant fall vidare till Håkan B i kväll, eftersom det inträffade under den så kallade Vallentunavågen på 70-talet så är fallet särskilt spännande att dokumentera.

Avslutade kvällen med att köpa ett nytt Norton antivirusprogram till grabbarna och med att besvara mejl och sortera in papper. Måste ju också göras. Nu ska jag sätta mig i läsfåtöljen och dricka ett litet glas single malt.

Ett sista kuriosa: När Anneli pratade med en kamrat i dag berättade hon att sonens religionslärare hade rekommenderat klassen att läsa min bok ”Sekter och hemliga sällskap” när de nu skulle göra en uppgift som handlade om sekter. Lite kul.

Loading