Bokjobb och några utflykter

På förmiddagen blev det en utflykt till Jakobsbergs centrum för att fixa några ärenden, Anneli ordnade nytt batteri till sin klocka och jag var på Apoteket en sväng. Bra med lite ny fotvårdssalva. Vi var också förbi Motordepån för att diskutera Markus bil – igen. Och nu bestämde vi oss för att hyra en bil till grabben några dagar medan vi tittar på en lösning.

Vi körde också till återvinningen för att kasta lite skräp och hann prata med en av dem vi känner där.

Sedan blev det lunch på verandan för i dag var det sommarväder igen. Skönt att kunna sitta ute och äta. Då känner man att man är på rätt halva av året.

Markus på jobbet.

Vid 15-tiden plockade vi upp Markus på hans jobb på Upplands-Bros GK och sedan bar det av till Motordepån för att hyra bilen så att Markus kunde ta den tillbaka till jobbet och sedan hem igen i kväll.

Hyrbilen.

Så många beställer min bok att det blev en resa till Företagsposten också. Två och en halv kasse skickades iväg. Och så postade jag min bok om AFU ”Files of the unexplained” till en professor i England som jag har haft kontakt med. 100 kronor i porto…

Så ser den ut.

Men mesta tiden av dagen har jag ägnat mig åt att skriva bok. Fel bok visserligen men ändå. För jag kände att jag ville ta en paus och göra något som jag verkligen kände för så det var bara att vandra ner på nedervåningen och bära upp en hög böcker som antingen kommit ut sedan jag skrev ”700 böcker om ufo – en översikt 1908–2022” eller som jag och andra upptäckt sedan dess.

Tjugotre titlar hann jag skriva in i det som ska bli nästa upplaga och därmed har de 719 böcker som finns med i den gamla ökat till 742. Vi får väl se när jag når 800, för det är ju det som krävs för att ge ut en reviderad och utökad utgåva.

Har pratat en stund med Karl-Axel på Röda rummet i Uppsala som nu är tillbaka från sin sjukhusvistelse och vi kom överens om att jag skulle leverera en billast med böcker igen om kanske tre veckor. Just nu behöver han hinna i kapp.

Har också mejlat med Gävle dit jag ska och hålla föredrag i september och med Semic om den kommande Bokmässan.

Första skörden från vårt lilla land.

Efter kvällsmat, också den på verandan, jobbade jag med boken och sedan blev det EM-fotboll med glass och vår första egna skörd jordgubbar med glass. Glassen behövdes. Matchen mellan Kroatien och Italien blev minst sagt het och Italien skickade Kroatien ur EM med matchens sista spark.

Fin underhållning.

Som så ofta när vi äter utomhus så sjunger koltrasten för oss.

Gott!

Förresten har Anneli fixat saft under dagen. På fläderblommor och rabarber. Och marmelad på citrus och fläder. Blir gott det också.

Beställde förresten ett recensionsexemplar av Wilhelm Reich-biografin också. Ska bli riktigt intressant att läsa. Och jag kan inte förlåta den släkting som lät kasta bort samtliga böcker i den hylla som innehöll originalutgåvor av Reich sedan Ernst Linder gått bort. Bedrövligt. När jag väl hann stoppa vandalismen var det för sent även om jag räddade många andra böcker från att gå samma öde till mötes.

I dag skickade Håkan E UFO-Aktuellt/Nærkontakt till tryckeriet i Norrköping. Skönt att allt nu är på gång på riktigt.

I säng efter midnatt.

Loading