Bokknatter

Har suttit med bokskrivandet nästan hela dagen och fått en del gjort. Ett av knepen var att strunta i mejlen som jag inte läste förrän nu i kväll. Som tur var så hade jag inte missat något akut. Ett av de kapitel jag har fokuserat på i dag handlade om Kristus i Kristinebergsgruvan som jag har tagit upp i en av mina tidigare böcker. Men nu finns det plats för en bättre bild och då vlle jag också uppdatera texten så jag gav mig ut för att läsa om gruvan på nätet.

Där upptäckte jag att Antti Hulterström i Umeå hade skrivit en initierad artikel om gruvan så jag tog chansen och slog honom en signal. Det var ju mer än tjugo år sedan vi hade kontakt senast. Antti var en gång aktiv inom ufoområdet och när jag bodde i Luleå på 80-talet tutade jag ner till honom för att ta hand om en donation böcker till AFU. Jag har två minnen från den resan. Dels Anttis fantastiska mineralsamling som fanns prydligt inplockad i glasskåp i källaren och dels själva färden ner.

Saken var nämligen den att jag inte hade någon bromskraft på höger fram. Bromsskivorna hade låst sig och jag fick stanna var femte kilometer i början av resan för att kasta snö på framhjulet (det rök och väste åt mig) för att bromsarna inte skulle brinna upp. Men sedan lossnade det och de sista tjugo milen försökte jag helt enkelt köra utan att bromsa. Det gick faktiskt riktigt bra även om det var några äventyrliga sekvenser när jag passerade vissa samhällen och rödljus.

När vi nu åter pratades vid visade det sig att Antti funderade på att skänka också resten av sin samling till AFU vilket vi tackar för.

Stoppade i mig lite färdigmat framför ”Scrubs” inna jag fortsatte skriva och läsa. Lunchen, när jag är ensam, blir alltid lika lång som ett avsnitt av det teveserie som jag just då följer. Ett trevligt avbrott från skrivandet.

I kväll har Anneli varit tillbaka på jobbet för en presentation och jag har kört Markus fram och tillbaka till hans första gitarrkurs i ABF:s regi i Jakobsberg. Markus gillade kursen och gruppen på tio personer, som spände mellan 7 och 50 år var bra. Jag tycker att det är riktigt kul att han satsar på att lära sig grunderna när det gäller att spela gitarr. Numera har han gitarren i knät också när han spelar Wow. Om inget händer i själva spelet så spelar han lite under tiden han väntar.

Och så fick vi se Björn Ferry ta skidskytteguld! Inte väntat.

Nu ska jag läsa lite i min nya Bibliotekstjänstbok. Fick del 20 i Terry Goodkinds fantasyserie ”Sanningens svärd” och det ska bli roligt att börja på den eftersom jag har gillat serien så här långt. Så nu blir det en halvtimma i läsfåtöljen med en god whisky intill mig. Bra slut på dagen.

Loading