Bilder av Jesus mm

Dagen började med att Niklas fick hjälpa stackars Anneli sedan hon halkat och stukat foten rätt ordentligt när hon skulle hämta tidningen på morgonkvisten. Nu gick det bra trots allt. Inga brutna ben men väl ett par timmar i sängen med ispåse över den svullna foten innan jag körde henne till jobbet.

Själv satt jag och skrev ett första utkast till förord till Håkan Blomqvists ”En resa i tiden” som jag skrev om i går. Det känns verkligen helt rätt att UFO-Sverige nu får sin historia berättad ända fram till i dag. Boken kommer att bli en ovärderlig hjälp för alla som vill förstå hur UFO-Sverige blev den organisation den är i dag. Och Håkan kommer att fortsätta samla fakta för att kunna uppdatera den – om inte annat så till 50-årsjubileet om tio år. Om vi är med då!

Efter att ha kört Anneli så passade jag på att göra ett antal bankärenden och sedan vidare till Spånga för badminton med Stefan. Det enda lyckade med den utflykten var att jag lyckades få honom att betala en korv som jag mumsade i mig. I övrigt stryk med 2–1 efter ett uselt förstaset som jag kommer att förbigå med största möjliga tystnad.

Sedan bar det hem. Ett paket med tidningar låg på trappan och väntade. Det kom från Kent Creutzer som är den som har tryckt UFO-Aktuellt åt oss de senaste åren. Nu när vi slår oss samman med Norge så byter vi också tryckeri för att få ned kostnaderna men allt kommer fortfarande att gå igenom Kent. I paketet fanns ett antal tidningar som har tryckts på det tryckeri som vi nu kommer att använda: Bamse Extra, Auris (Tidskrift för hörselskadade), Digital Life och Nordisk Interiör. Inget att klaga på i tryckväg precis.

Under eftermiddagen har jag jobbat vidare med ett kapitel i nya boken. Eftersom det handlar om fotografier av Jesus så ringde jag upp en dam i Skultuna som har ett sådant foto hemma. Och den historia hon hade att berätta om denna bild var riktigt intressant och kommer att finnas med i ”Bilder av det okända” när den kommer ut. Hade också en lång pratstund med Gunnar Hillerdal som bland annat skrivit boken ”De såg och hörde Jesus” som kom ut 1973. Där sammanfattade han en del av de 1.200 brev han fått från personer i framförallt Sverige och Finland som alla menade sig ha mött Jesus. Vi hade ett riktigt intressant samtal och han bjöd mig att komma och hälsa på nästa gång jag har vägen till trakten av Växjö.

Sedan såg jag Kalla vinna OS-guld!

Har ägnat en stund åt att sätta in urklipp också, städat bland lite böcker i källaren och en del annat av mindre men viktig dignitet. Har haft ett antal mejlkontakter med en anonym person som undrade varför inte Sverige släpper alla uforapporter (vilket de ju i princip har gjort – men det finns givetvis en del kvar på olika håll som vi inte har hittat ännu). Underlig fråga kan man tycka eftersom det är väl känt att Sverige aldrig har hemligstämplat uforapporter bara för att de är just uforapporter. De sm ändå har fått stämpel på sig, och som vi har hittat, har hemlighållits av helt andra skäl.

Men vad jag inte fattar är varför en person skriver till mig anonymt om detta. Vad är det som är så farligt med den frågan att det egna namnet måste hemlighållas? Jag har frågat personen det men inte fått något klart svar. Nå, jag svarar ju även anonyma, men bara till en viss gräns.

Och så fick vi äntligen rätt logginkod så att Markus kunde söka sina gymnasieutbildningar. Skönt att den saken är ur världen nu.

Loading